Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΡΟΜΠΟΤ
13:30 | 22/08/2022

Σε μια έκθεση όπλων, η Ρωσία παρουσίασε πρόσφατα ένα ρομπότ οπλισμένο με εκτοξευτή χειροβομβίδων σχεδιασμένο να καταστρέφει βαρέα οχήματα του αντίπαλου στρατού.

Ωστόσο, η «Daily Mail» γράφει ότι αν γίνει απλή έρευνα σε αυτό το ρομπότ, αποδεικνύεται ότι το νέο όπλο της Ρωσίας στην πραγματικότητα είναι κινεζικής κατασκευής και βρίσκεται εύκολα στο Διαδίκτυο για 2.500 λίρες και θα μπορούσε να χρησιμεύσει για να βοηθήσει «στις δουλειές του σπιτιού».

Διαβάστε επίσης

Επίσης, η «Daily Mail» γράφει ότι το ρομπότ είναι τυλιγμένο με μαύρο ύφασμα για να μην γίνει αντιληπτό από τους θεατές, αλλά είναι τύπου «Go1» Yushu Technology Dog, κατασκευής της εταιρείας Unitree.

Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζουμε ότι μια γαλλική εταιρεία ήταν απασχολημένη με τη δημιουργία ενός βιονικού μέλλοντος για άτομα με αναπηρία χάρη σε έναν νέο ρομποτικό εξωσκελετό. Η εφεύρεση του Wandercraft δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο να σηκώνονται, να περπατούν και να κάνουν τις περισσότερες απλές εργασίες.

Στόχος τους είναι να επιτρέψουν στα άτομα με αναπηρία να είναι ανεξάρτητα και να δώσουν στους ηλικιωμένους την ευκαιρία να περπατήσουν ξανά. Ο εξωσκελετός χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά για να στηθεί και ο Kevin Piette, ο οποίος έχασε τη χρήση των ποδιών του πριν από 10 χρόνια, λέει ότι μπορεί να το κάνει μόνος του.

Πηγή: ertnews.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis