Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:08 | 17/07/2015

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, στη πρώτη του συνέντευξη (στο thebest.gr), μετά την πρόσφατη εκλογή του, τονίζει πως ο αγώνας τον αστυνομικών δεν θα είναι συντεχνιακός, ενώ ως πρώτη προτεραιότητα θέτει τη θωράκιση του μάχιμου προσωπικού.

 

Γρηγόρης Γερακαράκος: Ο νέος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων μιλά στο thebest.gr Συνέντευξη του νέου προέδρου της ΠΟΑΣΥΚύριε Πρόεδρε, πριν από λίγες μέρες αναλάβατε τα καθήκοντα του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην ιστορία του συνδικαλιστικού σας κινήματος. Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε;

Με την ευκαιρία που μου δίνετε, θέλω κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που συνέβαλαν στην εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας. Οι συνάδελφοι περιμένουν πολλά από μας. Είμαστε μια νέα διοίκηση, συνέχεια, όμως, του απερχόμενου Δ.Σ. και με αυτήν την έννοια δεν έχουμε καμία περίοδο χάρητος. Ήδη έχει συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία με αντικείμενο την οργανωτική μας ανασυγκρότηση. Η ΠΟΑΣΥ είναι μια «πολεμική» και όχι γραφειοκρατική μηχανή. Θα θέσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε διαρκή εγρήγορση και σε θέση μάχης, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τα αιτήματα των συναδέλφων μας. Βεβαίως, ο αγώνας μας δεν θα είναι συντεχνιακός, υπηρετούμε τον Έλληνα αστυνομικό, λαμβάνοντας υπόψη το δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

 

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας;

Η συνδικαλιστική μας δράση στοχεύει στην διασφάλιση των συμφερόντων των μελών μας, που όλοι γνωρίζουμε πόσο έχουν χτυπηθεί τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο οικονομικά, εργασιακά και ψυχικά, αλλά και κυριολεκτικά, αφού στο βωμό του καθήκοντος μετράμε διαρκώς θύματα, συναδέλφους που έχασαν τη ζωή τους είτε έχουν τραυματιστεί βαρύτατα. Επομένως, πρώτη μας προτεραιότητα είναι να θωρακίσουμε το μάχιμο προσωπικό. Να το εξοπλίσουμε με τα αναγκαία μέσα και να διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Να σταματήσουμε την απαξίωση των αστυνομικών και να συμβάλλουμε στην ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου της αστυνομίας.

 

Πώς μπορούν να γίνουν όλα αυτά με τα Μνημόνια;

Δυστυχώς, οι ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά και οι εταίροι μας, δεν έχουν εξαιρέσει την Ελληνική Αστυνομία από τις περικοπές δαπανών. Έχουμε πιάσει πάτο, αλλά εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα. Το δυστύχημα είναι ότι ενώ ομιλούν για μέτρα που θα φέρουν υποτίθεται την ανάπτυξη, αποσιωπούν το γεγονός ότι χωρίς ασφαλές περιβάλλον, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Η διαφθορά, και δεν αναφέρομαι στην διαφθορά των αστυνομικών, πώς θα χτυπηθεί; Πώς θα αντιμετωπιστεί η μαφία και το μαύρο χρήμα; Μήπως τελικά δεν θέλουν αξιόπιστους μηχανισμούς ασφαλείας και δίωξης του εγκλήματος;

 

Τι σκοπεύετε να κάνετε;

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, γνωρίζοντας ότι κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος. Έχουμε υποστεί πολλά, μεγάλες κατακτήσεις μας χάθηκαν, στο χέρι μας είναι να αγωνιστούμε για να περισώσουμε ότι έχει απομείνει από τη λαίλαπα των μνημονίων.

Γιάννης Πομώνης

http://www.thebest.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis