Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 14/10/2021

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να μην έχει ξανακούσει τον όρο «πρακτική σκοποβολή», όμως πρόκειται για κάτι που αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και ευελπιστεί να κερδίσει ακόμα μεγαλύτερο κοινό στη χώρα μας, προτάσσοντας τα ιδιαίτερα και τρομακτικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του.

Τι ακριβώς είναι το άθλημα;

Μέσα σε έναν οριοθετημένο χώρο που ονομάζεται πεδίο, υπάρχει ένα σενάριο. Ο σκοπευτής έχει περίπου 3 λεπτά να δει τους στόχους, να σκεφτεί την τακτική που θα ακολουθήσει και στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, επιλέγοντας την καλύτερη δυνατή τακτική, να πετύχει τους στόχους χωρίς βαθμούς ποινής, γιατί πολλές φορές υπάρχουν στόχοι που πρέπει να μείνουν ανέπαφοι.

Τι χαρακτηριστικά χρειάζεται για να μπορεί κάποιος να πάρει μέρος;

Το άθλημα απαιτεί ταχύτητα, δύναμη, ακρίβεια, εξυπνάδα, τακτική, φυσική κατάσταση, ψυχική ισορροπία και πνευματική προετοιμασία. Το ενθαρρυντικό είναι ότι μπορεί να το κάνει ένα πολύ νέο παιδιά, από την ηλικία των 10-12 ετών, ενώ υπάρχουν και αθλητές 80 χρονών, που μπορεί να μην τρέχουν γρήγορα, αλλά πυροβολούν ταχύτατα. Επίσης δεν έχει μόνο μια επιλογή αφού γίνεται με τρία όπλα. Στην Ελλάδα το πιο διαδεδομένο είναι το πιστόλι, το δεύτερο η καραμπίνα και το τρίτο είναι το τυφέκιο.

Τι το κρατάει πίσω στην χώρα μας;

Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα για την ανάπτυξη του αθλήματος είναι η έλλειψη σκοπευτηρίων στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Καισαριανή, τον Ασπρόπυργο, το Χαϊδάρι, το Μαρκόπουλο, τη Βάρη και μοναδικό κλειστό στο Γουδί. Αντίθετα στην επαρχία, υπάρχει σχεδόν ένα σε κάθε πόλη.

Μάλιστα, μια από τις πιο γνωστές ομάδες στην Ελλάδα, η TFC Shooting Team, μίλησε στο sport-fm.gr για το άθλημα και τις επιδόσεις τους.

«Στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 180 σκοπευτικοί σύλλογοι. Εμείς ανήκουμε στην "Αγωγή" και προπονούμαστε στον Ασπρόπυργο. Φυσικά το άθλημά μας είναι ερασιτεχνικό, δεν βγάζουμε χρήματα, αλλά ο Πρόεδρος του συλλόγου προσπαθεί με τις δυνάμεις του να μας βοηθά. Στο κομμάτι της καραμπίνας η επιλογή του φυσιγγίου παίζει μεγάλο ρόλο. Στην Ελλάδα κάθε αγώνας πρέπει να έχει τουλάχιστον 12 σενάρια, στο Πανευρωπαϊκό 24, ενώ στο Παγκόσμιο 30».

Τα μέλη της TFC Shooting Team, Γιάννης Τοπαλίδης, Γιώργος Φιλίππου και Μιχάλης Χατζηγιάννης, έχουν εξελίξει νέες τεχνικές που πλέον τους επιτρέπουν να κοιτούν στα μάτια τους ξένους έμπειρους αθλητές και παρά την έλλειψη αγώνων, έχουν φέρει πολλές διεθνείς επιτυχίες. Μάλιστα, θα αγωνιστούν στην Ιταλία για τον εθνικό τους αγώνα που ονομάζεται grand prix της Μπενέλι. Εκτός από την Ελλάδα και την Ιταλία, θα δώσουν το παρών και ομάδες από Ρωσία, Ουκρανία, Αυστρία, Γαλλία, Πολωνία.

Πηγή:  sport-fm.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis