Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:59 | 24/07/2022

H επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από αναγνώστη του Policenet.gr:

"Η πραγματικότητα για την Σχολή Αστυφυλάκων και τους σπουδαστές ήταν έως τώρα τουλάχιστον τραγελαφική, η μελλοντικά διαμορφούμενη όμως πραγματικότητα είναι δύσκολο να την προσεγγίσει και να την συλλάβει λογικός νους.

Διαβάστε επίσης

Εκτός αν κάτι άλλο συμβαίνει……

Έως και σήμερα καλούσαμε νέους ανθρώπους να μοχθήσουν και εν συνεχεία να διαγωνιστούν ισότιμα στο στίβο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι επιτυχόντες νέοι αστυφύλακες εισέρχονταν με υψηλοτάτες βαθμολογίες στην Σχολή Αστυφυλάκων για να φοιτήσουν για 2,5 χρόνια (αφού πρώτα υποχρεώνονταν να παραιτηθούν από οποιοδήποτε Α.Ε.Ι. είχαν τύχη να επιτύχουν στην προσπάθεια τους αυτή) και εν συνεχεία αφού ολοκλήρωναν τις σπουδές τους εξέρχονταν της σχολής Αστυφυλάκων χωρίς να μπορούν να τύχουν της εξέλιξης των συναδέλφων τους από αντιστοίχες σχολών π.χ ΣΜΥ , ΣΜΥΝ κλπ αλλά και χωρίς να μπορούν να εγγραφούν μετα την ονομασία τους σε κάποιο ΑΕΙ της χώρας αφού η σχολή Αστυφυλάκων δεν αναγνωρίζονταν από την Πανεπιστημιακή κοινότητα παρά την είσοδο τους σε αυτή με Πανελλαδικές εξετάσεις.

Αν πάλι κάποιος Αστυφύλακας παρά ταύτα επιτύγχανε να εισέλθει σε κάποιο ΑΕΙ δίνοντας ξανά Πανελλαδικές εξετάσεις, η απόκτηση του Πτυχίου του ήταν ένα γεγονός το οποίο η Υπηρεσία αρνούταν έως και σήμερα να του το αναγνωρίσει.

Με την σημερινή εξέλιξη της ανωτατοποίησης της Αστυνομικής Ακαδημίας συμπεριλαμβανομένου και της σχολής αστυφυλάκων τι ακριβώς βελτιώσαμε για τον νέο αστυφύλακα σε πρακτικό επίπεδο;

Τι προτείνουμε σε αυτά τα παιδιά;

• Τους αυξάνουμε το χρόνο εκπαίδευσης της σχολής τους; Με ποιο σκοπό;

• Ανωτατοποιούμε το πτυχίο της σχολής τους και το μετατρέπουμε σε ισότιμο με αυτό των ΑΕΙ; Με ποιο σκοπό;

• Τους δίνουμε την δυνατότητα εισαγωγής σε μεταπτυχιακά προγράμματα; Με ποιο σκοπό;

Απαντήστε μας κύριοι συνδικαλιστές, γιατί αυτό παρά τις ανακοινώσεις δεν έγινε αντιληπτό.

Με ποιο σκοπό αφού δεν έχουν την δυνατότητα εξέλιξης όπως οι συνάδελφοι τους από αντίστοιχες ανώτατες στρατιωτικές σχόλες όπως η ΣΜΥ κλπ. καθώς συνεχίζουμε να τους ζητάμε να δίνουν εξετάσεις προαγωγής σε σχόλες φαντάσματα όπως η Αρχιφυλάκων και η ΤΕΜΑ.

Αφού το Πτυχίο τους δεν θα αναγνωρίζεται από το σώμα, που τους απογράφει ως προσωπικό Β κατηγορίας (σε οικονομικό επίπεδο) αναγνωρίζοντας μόνο την Σχόλη Αξιωματικών στην Α κατηγορία.

Αφού και μεταπτυχιακές σπουδές να ολοκληρώσουν η Υπηρεσία τους δεν τις αναγνωρίζει ούτε σε οικονομικό ούτε σε διοικητικό επίπεδο.

Αφού στο επί της ουσίας οι απόφοιτοι της σχολής Αστυφυλάκων σε σχέση με τους Ειδικούς Φρουρός ή τους Συνοριακούς φύλακες που επί της ουσίας είναι στην ίδια θέση θα επιφορτιστεί και με ανακριτικά καθήκοντα επιβαρύνοντας σε μεγάλο βαθμό την Υπηρεσιακή καθημερινότητα του;

Μήπως λοιπόν η Ανωτατοποίηση της Αστυνομικής ακαδημίας είναι χαρμόσυνο γεγονός για τους Αξιωματικούς και οι όχι για τους Αστυφύλακες;

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis