Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 27/05/2021

Επισκέψεις στη Λέσβο πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων το περασμένο τριήμερο, για να βρεθεί κοντά στους νέους συνοριακούς φύλακες, που υπηρετούν στην Δ.Α. Λέσβου και στις δομές διαχείρισης μετανάστευσης του νησιού. 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον ΓΕ.Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου υποστράτηγο κ. Ελευθέριο Ντουρουντού και εξέθεσε ζητήματα, που απασχολούν την κατηγορία προσωπικού που υπηρετεί στο νησί και γενικότερα των συνοριακών φυλάκων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Σάμου και Χίου. 

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. βρέθηκε στους χώρους εργασίας και ειδικότερα στην προσωρινή δομή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Λέσβου, η οποία είναι η μεγαλύτερη δομή διαχείρισης μεταναστών της Χώρας. 

Τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν τέθηκαν άμεσα στην Ηγεσία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού.
 

Συζητήθηκαν και αναζητήθηκαν λύσεις σε ζητήματα γενικότερης φύσεως και ετέθησαν κατά την συνάντηση του κλιμακίου με τον Διοικητή του ΚΥΤ κ. Νικόλαο Μπαμπάκο, με σκοπό την άμεση επίλυσή τους. Οι νέοι Συνοριακοί Φύλακες στη Λέσβο, προσλήφθηκαν το περασμένο έτος σε συνθήκες ιδιαίτερες λόγω covid-19 και αμέσως μετά την τοποθέτησή τους, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την μεγαλύτερη πρόκληση διαχείρισης των μεταναστών στη Λέσβο, λόγω πυρκαγιάς, στη δομή της Μόριας και της δημιουργίας νέας εγκατάστασης, για την φιλοξενία 13.000 μεταναστών.

«Σήμερα, οι συνοριακοί φύλακες εν όψει της νέας ανασυγκρότησης, της διοικητικής δομής διαχείρισης αποτελούν τον βασικό πυρήνα διαχείρισης μετανάστευσης, αλλά και φύλαξης των συνόρων στη νησιωτική χώρα. Η επέκταση του θεσμού της συνοριακής φύλαξης στη νησιωτική χώρα, ενισχύει και θωρακίζει αρτιότερα τόσο τις τοπικές κοινωνίες όσο και γενικότερα την ελληνική επικράτεια από ασύμμετρες απειλές, μετά την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων κ. Παναγιώτης Χαρέλας από τη Λέσβο.

 

 

 

 

 

 

 

bordernews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis