Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 26/08/2021

Η Haven Shepherd είναι μέλος της παραολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ.

Στα 13 της είπε στον εαυτό της ότι θέλει να γίνει παραολυμπιονίκης. Και το κατάφερε.

Η ιστορία της είναι συγκλονιστική και δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Γεννήθηκε με το όνομα «Do Thi Thuy Phuong» στο Βιετνάμ και μόλις 14 μηνών έζησε την απόλυτη φρίκη, που της άλλαξε τη ζωή.

Οι γονείς της έβαλαν το μωρό ανάμεσά τους και πυροδότησαν μια βόμβα πραγματοποιώντας επίθεση αυτοκτονίας. Η ισχύς της βόμβας την πέταξε στον αέρα. Οι γονείς της πέθαναν ακαριαία ενώ η ίδια έχασε και τα δύο της πόδια.

Οι γονείς της είχαν παράνομο δεσμό, καθώς ήταν παντρεμένοι με άλλους, και σκέφτηκαν ότι αφού δεν μπορούν να είναι μαζί, πρέπει να πεθάνουν όλοι. Μετά τον θάνατό τους, το ορφανό κοριτσάκι υιοθετήθηκε από τους Αμερικάνους Rob και Shelly Shepherd, που της έδωσαν νέα ζωή.

Teen whose legs were blown off when her parents killed themselves using  EXPLOSIVES is now a Paralympic hopeful and model

Η Haven, όπως είναι το όνομα που πήρε, ξεκίνησε προπονήσεις και μετά από 5 χρόνια σκληρής δουλειάς, ταξίδεψε στο Τόκιο για να αγωνιστεί στην κολύμβηση με τη σημαία των ΗΠΑ.

«Οι γονείς μου, μου έδωσαν τα πάντα. Με έβαλαν σε κάθε άθλημα», αναφέρει η ίδια στο Αμερικάνικο People.

Haven Shepherd

Μεγάλωσε με 6 πολύ αθλητικά αδέλφια. Έβαλε προσθετικά πόδια και ξεκίνησε να τρέχει. Όμως, δεν της άρεσε και το παράτησε. Όταν ξεκίνησε να κολυμπά όμως κατάλαβε ότι προοριζόταν να γίνει μια απίθανη κολυμβήτρια.

Στην πισίνα νιώθει ελεύθερη, ο πραγματικός εαυτός της. Παρά τις δυσκολίες της, τα κατάφερε. Έφτασε στο Τόκιο και είναι έτοιμη για να κάνει το ντεμπούτο της και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο για τις ΗΠΑ.

Η ίδια έχει πίστη στον εαυτό της, αυτό της δίνει δύναμη. «Αν έχεις πίστη στον εαυτό σου, μπορείς να τα καταφέρεις», αναφέρει.

«Αν φύγω από το Τόκιο με το κεφάλι μου ψηλά, αυτό αξίζει πιο πολύ από ένα χρυσό μετάλλιο», καταλήγει.

Όταν ήταν μωρό, η Haven Shepherd γλίτωσε από τους καμικάζι γονείς της -  Τώρα διεκδικεί μετάλλιο στο Τόκιο | Jenny.gr

Training for Swimmers with Haven Shepherd - SPRI

Carthage's Haven Shepherd makes U.S. Paralympic Team - SoMo Sports

Πηγή: bovary.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis