Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 22/04/2022

Η Mercedes-Benz παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό EQS SUV. Το SUV μηδενικών ρύπων προσφέρει άφθονο χώρο και άνεση για έως και επτά επιβάτες και διακρίνεται για πολυτελές εσωτερικό του. Χάρη στους ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες, την τετρακίνηση 4MATIC είναι ικανό να αντιμετωπίσει και το off road περιορισμένης δυσκολίας.

Το νέο EQS SUV μοιράζεται το μακρύ μεταξόνιο (3.210 χιλ) με το EQS Saloon, αλλά είναι πάνω από 20 εκατ. υψηλότερο. Αναλυτικά οι διαστάσεις: 5125/1959/1718 χιλιοστά (μήκος/πλάτος/ύψος).

Ανακοινώθηκε ότι προσφέρει αυτονομία έως και 660 χλμ. (σύμφωνα με το WLTP) με την μπαταρία χωρητικότητας 107,8 kWh.

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eATS) στον πίσω άξονα και οι εκδόσεις με 4MATIC διαθέτουν επίσης eATS στον μπροστινό άξονα. Στα μοντέλα 4MATIC, η λειτουργία Torque Shift εξασφαλίζει συνεχώς μεταβαλλόμενη κατανομή της ροπής μετάδοσης κίνησης μεταξύ του πίσω και του μπροστινού ηλεκτροκινητήρα.

Η γκάμα περιλαμβάνει διάφορες εκδόσεις όσον αφορά την ισχύ από 265 έως 400 kW.

Εκτεταμένα μέτρα στεγανοποίησης και μόνωσης μειώνουν τον θόρυβο του ανέμου. Σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς το συνηθισμένο επίπεδο θορύβου από τον κινητήρα, ο θόρυβος του ανέμου είναι πιο αισθητός από τους επιβάτες. Γι' αυτό η συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε αυτόν τον τομέα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Για να μειωθούν ή να αποτραπούν οι θόρυβοι χαμηλής συχνότητας πολλές κοιλότητες στο αμάξωμα του αυτοκινήτου γεμίστηκαν με αφρό. Τα στοιχεία υψηλής συχνότητας του θορύβου του ανέμου έχουν επίσης μειωθεί στο EQS SUV μέσω βελτιωμένων στεγανοποιήσεων στις χειρολαβές των θυρών, στο στήριγμα του παρμπρίζ και στους εξωτερικούς καθρέπτες.

Η κολόνα Α έχει σχεδιαστεί για να μειώνει το θόρυβο από τον αέρα, να συμβάλλει στη χαμηλή τιμή cd και να διατηρήσει πιο καθαρά τα παράθυρα.

Το πακέτο Acoustic Comfort ενισχύει περαιτέρω την προσπάθεια για περιορισμό τύπου θορύβου. Περιλαμβάνει ακουστικά αποτελεσματικό πλαστικοποιημένο γυαλί στα πλαϊνά παράθυρα των θυρών. Στην πανοραμική οροφή, διάφοροι εκτροπείς ανέμου, καλύμματα και στεγανοποιήσεις με βελτιωμένη γεωμετρία εξασφαλίζουν χαμηλά επίπεδα θορύβου παρά το μεγάλο άνοιγμα της οροφής.

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis