Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΡΩΣΙΑ ΗΠΑ
20:44 | 20/10/2022

Η Ρωσία θεωρεί ότι οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον πέντε Ρώσων υπηκόων για φερόμενες παραβιάσεις των αμερικανικών κυρώσεων αποτελούν προσπάθεια εκφοβισμού της επιχειρηματικής κοινότητας στη Ρωσία και στο εξωτερικό, δήλωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αμερικανοί εισαγγελείς κατηγόρησαν την Τετάρτη τους πέντε Ρώσους για παράκαμψη κυρώσεων και άλλες παραβιάσεις που σχετίζονται με την αποστολή στρατιωτικών τεχνολογιών σε Ρώσους αγοραστές, οι οποίες είχαν πωληθεί από αμερικανούς κατασκευαστές. Ορισμένα από τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που αποκτήθηκαν μέσω σχεδίου βρέθηκαν σε ρωσικές πλατφόρμες όπλων που κατασχέθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Διαβάστε επίσης

Ένα από τα άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση συνελήφθη στη Γερμανία και ένα άλλο συνελήφθη στην Ιταλία.

«Ο κυνισμός αυτής της κατάστασης είναι ότι πρόκειται για την αρπαγή ομήρων για περαιτέρω πολιτικά οφέλη», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Μαρία Ζαχάροβα.

«Θεωρούμε την κράτηση Ρώσων πολιτών ... για την επακόλουθη έκδοσή τους στις ΗΠΑ ως συνέχεια της μεγάλης κλίμακας εκστρατείας της Ουάσινγκτον για τη σύλληψη Ρώσων για τους οποίους οι ΗΠΑ έχουν ‘αξιώσεις’, με σκοπό την επακόλουθη εγγυημένη καταδίκη τους από την αμερικανική τιμωρητική δικαιοσύνη σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης», πρόσθεσε η ίδια.

Οι κατηγορίες διατυπώθηκαν καθώς η Ουάσινγκτον επιδιώκει να επεκτείνει τις κυρώσεις και την πίεση που ασκεί στο Κρεμλίνο για να σταματήσει την εισβολή στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

«Στο πλαίσιο της de facto εμπλοκής της Ουάσινγκτον στην Ουκρανία ως μέρος της σύγκρουσης, γίνεται άλλη μια προσπάθεια να σκηνοθετηθεί μια αναμέτρηση για τον εκφοβισμό της επιχειρηματικής κοινότητας στη Ρωσία και στο εξωτερικό» δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Είναι σαφές ότι το κυνήγι των Ρώσων πολιτών από τις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις υπηρεσίες πληροφοριών θα ενταθεί. Τέτοιες εχθρικές ενέργειες δεν θα μείνουν φυσικά αναπάντητες», πρόσθεσε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis