Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 09/11/2019

Εμπλοκή σε ληστεία καταστήματος τυχερών παιχνιδιών στο Χολαργό πρόδωσε τους τρομοκράτες που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική, σε μεγάλη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου 10/11.

Η Αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε εδώ και καιρό αρκετούς από τους υπόπτους, μέχρι που στις 21 Οκτωβρίου 2019 εξακριβώθηκε ότι δύο από αυτούς συμμετείχαν σε ληστεία που έγινε βραδινές ώρες στο Χολαργό. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, η ληστεία εκτιμάται ότι έγινε για την ενίσχυση του επαναστατικού ταμείου.

[custom:google-ads]

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, και μία 39χρονη γυναίκα, έχουν διενεργηθεί 13 κατ’ οίκον έρευνες, ενώ έχουν προσαχθεί για εξέταση 15 άτομα και έχει κατασχεθεί σημαντικός αριθμός όπλων και εκρηκτικών. 

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος, είναι γνώριμος των Αρχών εδώ και χρόνια. Είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής [τρία (3) έτη, έξι (6) μήνες και είκοσι έξι (26) ημέρες], σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Βρέθηκε οπλοστάσιο

Αίσθηση προκαλεί η δύναμη πυρός που είχαν οι συλληφθέντες, καθώς στις έρευνες βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα μεγάλης ισχύος. Οι πυροκροτητές και τα τεμάχια εκρηκτικής ύλης τους κάνουν να πιστεύουν ότι ενδεχομένως να επρόκειτο για κάποια βομβιστική ενέργεια, ενώ τα όπλα θα χρησιμοποιούνταν για την κάλυψή τους.

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων πέντε Καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο, δύο τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα, δύο πυροβόλα πιστόλια, τέσσερεις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS, έξι κοινοί πυροκροτητές, εννέα ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δύο αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές, ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT), δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα, τρεις  πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας και τρία σώματα χειροβομβίδας.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

www.ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής - Βρέθηκαν 5 καλάσνικοφ, υποπολυβόλο, πιστόλια...

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis