Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:44 | 14/04/2024
 
Η λίστα με τους αμεσοδρασίτες των περιπολικών οι οποίοι δικαίως έχουν τιμηθεί με το μετάλλιο της ανδραγαθίας είναι αρκετά μεγάλη.
 
18-5-2011
Ώρα 18:30 το Β 4-4 περιπολικό της Γ αλλαγής της άμεσης δράσης, λαμβάνει σήμα απο το κέντρο για ενοχλητικό άτομο στο πολιτιστικό κέντρο της Πεύκης.
 
Προσεγγίζοντας στο σημείο ο Δ.Δ. βλέπει ένα άτομο στο πάρκο απέναντι από το πολιτιστικό κέντρο να τρέπεται σε φυγή στη θέα του περιπολικού και αφού στο σημείο επικρατεί ησυχία και κανένας να αναμένει, οι συνάδελφοι αποφασίζουν να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν να τον ελέγξουν και να διαπιστώσουν αν σχετίζεται με το σήμα που είχαν λάβει.
 
Ανεβαίνοντας την οδό Αιόλου είδαν το προφίλ δυο ατόμων να σκύβουν πίσω από ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο.
 
Όταν σταμάτησαν δίπλα στο σταθμευμένο αμάξι είδαν από πίσω δυο νεαρούς επάνω σε παπάκι το οποίο προσπαθούσαν να θέσουν σε κίνηση και να ανέβουν στο πεζοδρόμιο. Στη θέα των αστυνομικών παράτησαν το μηχανάκι και προσπάθησαν να τρέξουν μιας και το δίκυκλο δεν έπαιρνε μπροστά προκειμένου να διαφύγουν.
 
Αμέσως ο Δ.Δ. τρέχει και αγκαλιάζει από πίσω τον συνοδηγό του παπιού, ενώ ο Θ.Λ. τραβάει από το πίσω μέρος του γιακά τον οδηγό, σε απόσταση δυο τριών μέτρων από το αρχικό σημείο που τους είχαν εντοπίσει.
 
Ο οδηγός του παπιού βγάζει τότε το πιστόλι το οποίο είχε κρυμμένο μπροστά στη βερμούδα του και πυροβολεί δυο φορές τον οδηγό του περιπολικού εξ επαφής στο στήθος.
 
Ο ΘΛ πέφτει κάτω από τους πυροβολισμούς ενώ ο Δ.Δ. ακούγοντας τον οδηγό να φωνάζει γυρίζει, εξακολουθώντας να κρατάει αγκαλιά τον συνοδηγό του δικύκλου, να δει τι έγινε.
 
Τότε διαπιστώνει, ότι ο οδηγός του δικύκλου έχει πιστόλι στο χέρι και προσπαθεί να κινηθεί στην πλάτη του και να τον πυροβολήσει.
 
Αμέσως σπρώχνει επάνω του τον συνοδηγό του παπιού, ο οποίος πέφτοντας κάτω φωνάζει «ρίξτου ρίξτου».
 
Ο δράστης ρίχνει μια σφαίρα - διαμπερές τραύμα στον λαιμό του συνοδού του περιπολικού και μια πισώπλατη που του προκαλεί διαμπερές τραύμα από την πλάτη στην κοιλιά. Ο Δ.Δ. και ο Θ.Λ. ανταποδίδουν τα πυρά εναντίων του δράστη οδηγού του παπιού που είχε το όπλο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν και να τον κάνουν να πετάξει το πιστόλι.
 
Ο έτερος δραστης που βρισκόταν πεσμένος στο πάτωμα ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά σηκώθηκε και πήρε το περιπολικό προκειμένου να διαφύγει από το σημείο.
 
Τοτε ο Θ.Λ. τρέχει και κρεμιέται από την πόρτα του οδηγού του περιπολικού προκειμένου να τον εμποδίσει.
 
Το περιπολικό αναπτύσσει ταχυτητα και μετά από 150 μέτρα, ο δράστης έχοντας απ έξω από την πόρτα κρεμασμένο τον αστυνομικό, στρίβει το τιμόνι προκειμένου να τον ρίξει επάνω σε κάτι κάδους σκουπιδιών…
 
Τοτε ο Θ.Λ. αφήνει τα χέρια του και πέφτει στο οδόστρωμα χτυπώντας στο γόνατο τον ώμο και τα χέρια.
Ο Δ.Δ. αν και βαριά τραυματισμένος και με ακατάσχετη αιμοραγία απο τον λαιμό του, ειδοποιεί μέσω ασυρμάτου το κέντρο για να έρθουν ενισχύσεις ενώ ο Θ.Λ. δέχτηκε βοήθεια από κάτι νεαρούς που του έδωσαν κινητό τηλέφωνο προκειμένου και αυτός να ενημερώσει το κέντρο, άν και αιμοραγούσε πολύ απο τον θώρακα λόγω του τραύματος που είχε απο τις σφαιρες που είχε δεχτεί απο τον δράστη.
 
Μετά απο αυτή την πολύ σοβαρή συμπλοκή, η πολιτεία τίμησε τους δύο αμεσοδρασίτες οι οποίοι έφτασαν πολύ κοντά στον θάνατο, με την ανώτατη τιμή απονέμοντάς τους το αριστείο της ανδραγαθίας.
 
Οι λεπτομέρειες της συμπλοκής είναι ανατριχιαστικές, και αναφέρονται για να καταλάβουν όλοι το πόσο επικίνδυνο είναι το επάγγελμα του αστυνομικού. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα.
 
Εγώ όμως επικεντρώνομαι στα περιπολικά της άμεσης δράσης.
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis