Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 07/04/2022

Η «Κυρία Θάνατος» θεωρείται εθνική ηρωίδα και στέλνει το δικό της μήνυμα: «Πρέπει να νικήσουμε αυτά τα ορκ»

Η ταυτότητά της μπορεί να παραμένει μυστική, όμως η «Κυρία Θάνατος» είναι μία ατρόμητη Ουκρανή πεζοναύτης που πολεμά λυσσαλέα τον εχθρό από την αρχή της ρωσικής εισβολής.

Αψηφώντας τον κίνδυνο, η μελαχρινή Ουκρανή κραδαίνει το όπλο στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», η ελεύθερη σκοπευτής, γνωστή ως «Charcoal» (σημαίνει ξυλοκάρβουνο), έχει αναδειχθεί σε εθνική ηρωίδα στην πατρίδα της.

ουκρ

Δίνοντας πρώτη το παράδειγμα στους Ουκρανούς, ντύθηκε στα χακί, στέλνοντας το ακόλουθο μήνυμα: «Πρέπει να νικήσουμε αυτά τα ορκ», δήλωσε αναφερόμενη στους Ρώσους εισβολείς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun», η θαρραλέα Ουκρανή εντάχθηκε στο σώμα των πεζοναυτών της χώρας το 2017.

Έχει πολεμήσει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην επαρχία Ντονμπάς, και στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

Τον περασμένο Ιανουάριο αποφάσισε να αποχωρήσει από τον ουκρανικό στρατό, ωστόσο, στις 24 Φεβρουαρίου, μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος του Πούτιν στην πατρίδα της, έπιασε ξανά το όπλο και μπήκε δυναμικά στη μάχη.

Η μελαχρινή Ουκρανή έχει γίνει πλέον σύμβολο της γενναίας ουκρανικής αντίστασης ενάντια στους Ρώσους εισβολείς.

ουκ

Εκτός από το να πολεμά τον εχθρό, προσπαθεί να εμψυχώνει το ουκρανικό στράτευμα.

Αναφερόμενη στους Ρώσους στρατιώτες, η ελεύθερη σκοπευτής έχει δηλώσει επανειλημμένως: «Πρέπει να τους πετάξουμε όλους έξω. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ανθρώπινα όντα. Ακόμα και οι φασίστες δεν ήταν τόσο άθλιοι όσο αυτά τα ορκ. Πρέπει να τους νικήσουμε».

Oι Ουκρανοί την συγκρίνουν με την «Κυρία Θάνατο», όπως έμεινε στην Ιστορία η Λουντμίλα Παβλιτσένκο. Πρόκειται για την Ουκρανή ηρωίδα του σοβιετικού στρατού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που φέρεται να σκότωσε 309 Ναζί. Η Παβλιτσένκο θεωρείται η πιο επιτυχημένη ελεύθερη σκοπευτής όλων των εποχών, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».
 
Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis