Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:14 | 26/10/2022

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του εορτασμού του Πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

Λίγο μετά τις 08:00 ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας αλλά και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος βρέθηκαν στο υψηλότερο σημείο του Λευκού Πύργου και ύψωσαν την ελληνική σημαία με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού να παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο.

Διαβάστε επίσης

Στην έπαρση της σημαίας το «παρών» έδωσαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ο Αρχηγός του ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Αρχηγός του ΑΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Διοικητης Πρώτης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Διοικητης του Γ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου.

Παρών ήταν και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων, τα μέλη του οποίου κρατούσαν το λάβαρο του συλλόγου φορώντας τις παραδοσιακές στολές τους.

Μετά την έπαρση της σημαίας πραγματοποιήθηκαν κανονιοβολισμοί από τη φρεγάτα Σπέτσαι.

«Ενωμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε, και αν χρειαστεί, να αποκρούσουμε οποιαδήποτε απόπειρα τετελεσμένων σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», διεμήνυσε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για να γίνει η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία ελεύθερη αλλά και για να βρισκόμαστε σήμερα στο επίπεδο ακμής και περηφάνιας», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σημειώνεται πως κατά την έπαρση της σημαίας δεν παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, όπως αναμενόταν.

thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis