Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:37 | 24/01/2022

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών:

Η χώρα μας εδώ και κάποιες ημέρες έχει έρθει αντιμέτωπη με θερμοκρασίες πολικού ψύχους, οι οποίες θα είναι ίσως και σε κάποιες περιοχές πρωτόγνωρες. Η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει εδώ και ημέρες για τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα, αλλά δυστυχώς η κρατική προχειρότητα και ανεπάρκεια δεν έχει σταματημό, παρά τις υποσχέσεις για την πλήρη ετοιμότητα του κεντρικού και αποκεντρωμένου μηχανισμού.

Ουδεμία πρόβλεψη για τους συναδέλφους από την Ηγεσία, αφήνοντας τους στο έλεος της κακοκαιρίας.

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών έχει γίνει δέκτης πολλών καταγγελιών συναδέλφων από διάφορες υπηρεσίες, όπου το κύριο ζήτημα όλων αυτών είναι η αδιαφορία της Ηγεσίας για όλους.

Συνάδελφοι των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. καταγγέλλουν ότι εν μέσω πολικού ψύχους διατάχθηκαν να εκτελούν κανονικά υπηρεσία με τις μοτοσικλέτες, και να μην παραμένουν εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων των Υπηρεσιών. Οι προϊστάμενοί τους αντί να ενδιαφερθούν για την προστασία της υγείας τους, τούς συνέστησαν απλώς να ντυθούν με ενισχυμένες ενδυμασίες για να αντέξουν τις ακραίες θερμοκρασίες. Φυσικά δεν υπήρξε καμία κουβέντα για την κατάσταση των μοτοσικλετών, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν γράψει εκατοντάδες χιλιόμετρα, και κατά συνέπεια δημιουργούνται αμφιβολίες για το εάν μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιες θερμοκρασίες. Ούτε κουβέντα για εφοδιασμό κατάλληλου εξοπλισμού και ρουχισμού με μέριμνα της Υπηρεσίας.

Στο ίδιο επίπεδο, πολλά από τα περιπολικά των Υπηρεσιών είναι επίσης γερασμένα, ασυντήρητα, χωρίς θέρμανση και χωρίς τις απαραίτητες αλυσίδες.

Συνάδελφοι σε όλη την επικράτεια, που ελέω του χιονιά δεν μπορούν να μετακινηθούν προς την Υπηρεσία τους, χρεώνονται τα σπασμένα της κακοκαιρίας με ρεπό ή ακόμα και με την άδεια τους, έπειτα από απαίτηση των διοικήσεων. Γι’ άλλη μια χρονιά δεν έχει προβλεφθεί κεντρικά ο τρόπος που θα πραγματοποιείται η μετακίνηση των συναδέλφων από τις οικίες τους στις Υπηρεσίες τους και αντίστροφα, σε περίπτωση που αποκλειστούν και δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με τα συνήθη συγκοινωνιακά μέσα.

Συνάδελφοι στο Αρχηγείο και άλλες επιτελικές Υπηρεσίες παρέμειναν κανονικά στην Υπηρεσία έως και το πέρας της υπηρεσίας τους, με την ηγεσία να αδιαφορεί για το εάν θα μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους. Σε όλο το υπόλοιπο Δημόσιο προβλέφθηκε η πρόωρη διακοπή της εργασίας στις 12, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, όσο οι συνθήκες το επέτρεπαν. Πόσο αναγκαίο ήταν μάλλον που όλα τα σχολεία της Αττικής αλλά και πολλά σχολεία ανά τη χώρα είναι κλειστά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Βέβαια δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους εμάς τους αστυνομικούς αυτή η αναλγησία και αδιαφορία της ηγεσίας. Έχουμε πάρει το μάθημα μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια της πανδημίας. Ξέρουμε καλά ότι η πολιτική και φυσική ηγεσία αδιαφορούν για την υπηρεσιακή μας καθημερινότητα, για την υγεία μας αλλά και για την ίδια μας τη ζωή.

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση. Εδώ και ημέρες πυρπολούν το λαό μας με υποσχέσεις ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθούμε εμείς και οι οικογένειές μας από την ακραία κακοκαιρία, και με την πρώτη νιφάδα χιονιού τα πάντα παραλύουν. Τα αντανακλαστικά τους είναι ταχύτερα όταν ξοδεύουν δημόσιο χρήμα σε εξοπλιστικά προγράμματα και σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Επίσης, γι’ ακόμη μια φορά είναι εκκωφαντική η σιωπή της ΠΟΑΣΥ, η οποία είναι λαλίστατη μόνο όταν πρόκειται να ευλογήσει την κυβέρνηση. Έχουν μεγάλο θράσος όλοι αυτοί, που σε τόσο οριακές στιγμές για τους συναδέλφους μας, είναι απόντες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε κανένας συνάδελφος να μην είναι εκτεθειμένος στο πολικό ψύχος και ειδικά όσοι συνάδελφοι εκτελούν υπηρεσία με δίκυκλα, να διατεθούν με περιπολικά και να μην επιπλήττονται για την παραμονή τους εντός των Υπηρεσιών.

Εδώ και τώρα να υπάρξει μέριμνα για τον εφοδιασμό κατάλληλου εξοπλισμού – ρουχισμού, για όλους τους συναδέλφους που θα βρίσκονται εκτεθειμένοι στο ψύχος.

Εδώ και τώρα να ακινητοποιηθούν τα ακατάλληλα οχήματα και να πραγματοποιηθούν συντηρήσεις.

Εδώ και τώρα να προβλεφθεί με μέριμνα των Υπηρεσιών ανά την επικράτεια, οι μετακινήσεις των συναδέλφων από τις οικίες τους στις Υπηρεσίες τους και αντίστροφα σε περιπτώσεις αποκλεισμού, και να μην διανοηθούν να μας ρίξουν το φταίξιμο της κακοκαιρίας χρεώνοντάς μας ρεπό και άδειες, όταν δεν μπορούν να μεταβούν οι συνάδελφοι στις Υπηρεσίες τους.

Εδώ και τώρα να υπάρξει μέριμνα για όλους τους συναδέλφους που θα διατεθούν σε οποιαδήποτε μέτρα (στατικά ή μη) – μπλόκα, με νερό – φαγητό – ρουχισμό.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis