Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 03/12/2015

ΠΡΟΣ : ΜΕΛΗ Ε.ΑΣ.Υ.Φ.
ΚΟΙΝ :1) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
2) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ.
3) Γ.Π.Α.Δ.Σ.Ε. Υποστράτηγο κ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα.
4) Διευθυντή Δ.Α. Φωκίδας Ταξιάρχο κ.ΠΟΛΥΖΟ Ιωάννη
5) Βουλευτή Φωκίδας κ.ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ηλία.
6) Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. ΜΙΧΟ Κωνσταντίνο.
7) Δήμαρχο Δ. Δελφών κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο.
8) Δήμαρχο Δ. Λωρίδας κ.ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ Γεώργιο.
9) Πολιτικά κόμματα Ν. Φωκίδας
10) Μ.Μ.Ε.
ΘΕΜΑ : « ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ ».
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στη Λαμία η επίσημη παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από τον γενικό περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγο κ. Ανδρέα ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Δημητρίου ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, του Διευθυντή του γραφείου του υπουργού κ. Βασιλείου ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΉ, του προϊσταμένου του επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ Αντιστρατήγου κ. Εμμανουήλ ΚΑΤΡΙΑ ΔΑΚΗ , του γενικού επιθεωρητή αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ, των Αστυνομικών Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Στερεάς Ελλάδας, εκπροσώπων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, Βουλευτών της Στερεάς και εκπροσώπων των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας της Στερεάς. Το διοικητικό συμβούλιο της ένωσής μας, σύσσωμο σχεδόν, παρευρέθηκε στην προαναφερθείσα παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο για τη Δ.Α. Φωκίδας έχει ως εξής:

Παραμένουν τα αστυνομικά τμήματα της Αμφισσας καθώς και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες της έδρας, της Ιτέας, στο οποίο συγχωνεύονται η Τροχαία Ιτέας, ο σταθμός Τουριστικής αστυνομίας Ιτέας και οι αστυνομικοί σταθμοί Γαλαξιδίου και Ερατεινής, οι οποίοι καταργούνται και η αστυνόμευση των περιοχών αυτών ανατίθεται πλέον στο Α.Τ. Ιτέας, το Α.Τ. Ευπαλίου και το Α.Τ. Λιδορικίου και καταργούνται και τα Αστυνομικά τμήματα της Γραβιάς και των Δελφών καθώς επίσης και ο σταθμός τουριστικής αστυνομίας Δελφών και η αστυνόμευση των περιοχών αυτών ανατίθεται στο Α.Τ. Αμφισσας.

Η ένωσή μας έχει πολλάκις αναφερθεί στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Δ.Α. Φωκίδας και επαναλαμβάνει προς κάθε κατεύθυνση την πάγια θέση της που είναι η παραμονή όλων των υπηρεσιών της Φωκίδας και η άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, όσων έχουν απομείνει δηλαδή μετά το νόμο 4249/2014 που κατήργησε 6700 κενές οργανικές θέσεις αστυνομικού προσωπικού σε όλη την επικράτεια.

Αποψή μας είναι ότι το προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης, είναι απλά ένα σχέδιο μείωσης του προσωπικού και μόνο, καθόσον δεν γίνεται αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας βάζοντας λουκέτα σε κτίρια για να εξοικονομήσεις υποτίθεται αστυνομικό προσωπικό για τις ανάγκες της εμφανούς αστυνόμευσης και λειτουργικά έξοδα, όταν παραμένουν τόσες αρμοδιότητες στην ΕΛ.ΑΣ. ξένες ως προς το αντικείμενό της (π.χ. επιδόσεις δικογράφων, αρμοδιότητες της καταργηθείσας δημοτικής αστυνομίας, διοικητικές πράξεις του δημοσίου κ.α.), οι οποίες πρέπει επιτέλους να εφαρμόζονται από τους αρμόδιους φορείς και όχι από την Ελληνική Αστυνομία και όταν δεν κοστολογείται καμία μετακίνηση αστυνομικού προσωπικού, για λήψη διαφόρων μέτρων τάξης, που συνήθως οι αστυνομικοί είναι κατά πολύ περισσότεροι των συγκεντρωθέντων όταν πρόκειται για πορείες και συγκεντρώσεις ή των φιλάθλων, όταν πρόκειται για αθλητικές εκδηλώσεις.

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να καταδικάσουμε τις δηλώσεις που έγιναν στη Ααμία κατά την παρουσίαση του προαναφερθέντος ηχεδίου, από τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνο ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟ, ο οποίος αντί να κοιτάξει τα του οίκου του, εμμέσως διερωτήθηκε για τον αριθμό των αστυνομικών που υπηρετούν στη Φωκίδα και του συντονιστή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Φθιώτιδα κ.Ανδρέα ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ο οποίος αφού συμφώνησε στα περισσότερα προαναφερθέντα για τη Φθιώτιδα, πρότεινε ως δια μαγείας και αφού σύμφωνα με το σχέδιο καταργείται το Α.Τ. Γραβιάς, η αστυνόμευση των περιοχών αυτών να περάσει στην αρμοδιότητα του Α.Τ. Αμφίκλειας.

Ζητούμε τη δημόσια τοποθέτηση όλων των αρχών και τον φορέων του τόπου για το παραπάνω σχέδιο, ζητούμε τη στήριξή τους ως προς την κατεύθυνση του να παραμείνουν και να ενισχυθούν όλες οι υπηρεσίες και ζητούμε την άμεση επαναφορά των ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ αποσπασμένων και προσωρινά μετακινούμενων εκτός Δ.Α. Φωκίδας στις οργανικές τους θέσεις και επίσης και την άμεση επαναφορά των 6700 καταργηθέντων κενών οργανικών θέσεων.

Η ένωσή μας, ήταν παρούσα στη συνέλευση των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων των Δ.Ε. Παρνασσού - Γραβιάς - Καλλιέων και θα είναι παρούσα και στη διαμαρτυρία της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2015 στη Γραβιά και οπουδήποτε μας ζητηθεί και αφορά τα παραπάνω ζητήματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΔΡΟΣΟΣΝΤΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis