Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 20/05/2022

Αλλος ένας δήμος της Αττικής ετοιμάζεται να εισέλθει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Φυλής, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση περιβαλλοντικού έργου, που ανέρχεται σε 317.830,12 ευρώ και αφορά στην προμήθεια 38 ηλεκτρικών ποδηλάτων και στην εγκατάσταση 6 σημείων φόρτισης και στάθμευσης.

Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων, χωρίς την παρουσία προσωπικού. Πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος, το οποίο θα δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος και στη συνέχεια να το επιστρέφουν σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης, τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος και θα επιτρέπουν τη φόρτισή τους όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Στόχος είναι η μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, η διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς, ο περιορισμός του κυκλοφοριακού φόρτου και φυσικά ο περιορισμός της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της ηχορύπανσης.

Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

«Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και κάθε λύση, που στόχο έχει τη μείωση των ρύπων και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και πρόσθεσε: «Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα αποτελέσουν για τους συνδημότες και τους επισκέπτες μας ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, που θα τους προσφέρει μοναδικές εμπειρίες προστατεύοντας ταυτόχρονο το περιβάλλον».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis