Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 13/10/2021

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή εμφάνιση του πρώην υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, με τίτλο «Ακροδεξιός εξτρεμισμός στην εποχή της πανδημίας. Από την στοχοποίηση μεταναστών και τον διχαστικό λόγο στον χουλιγκανισμό».

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μετά την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Ο πρώην υπουργός δεν έχει κάνει καμία δήλωση στο μεταξύ διάστημα και έχει αποφύγει να τοποθετηθεί στις πολιτικές εξελίξεις. Η τελευταία του παρέμβαση ήταν κατά την τελετή παράδοσης στον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας Τάκη Θεοδωρικάκο όταν δήλωσε φορτισμένος «Αποχαιρετώ το υπουργείο, όχι τον δημόσιο βίο».

Tα θέματα συζήτησης της εκδήλωσης του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι: «Από τη στοχοποίηση μεταναστών και το διχαστικό λόγο στον χουλιγκανισμό. Πώς εξελίσσεται ο βίαιος εξτρεμισμός στον κόσμο και στην Ελλάδα; Αποτέλεσε η πανδημία μία στρατηγική ευκαιρία για να αποκτήσει νέα δυναμική ο ακροδεξιός εξτρεμισμός; Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ποια είναι η κατάσταση του ακροδεξιού εξτρεμισμού στην Ελλάδα; Ενισχύουν οι θεωρίες συνομωσίας τα ακροδεξιά κινήματα διαμαρτυρίας; Πως εξελίσσεται η ακροδεξιά προπαγάνδα στο διαδίκτυο; Τι σχέση έχει ο ακροδεξιός εξτρεμισμός με τις άλλες μορφές αντίδρασης όπως
οι αντεμβολιαστές και οι τεχνοφοβικοί;».

Συζητούν:

  • Βασιλική Γεωργιάδου, Καθηγήτρια, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Τριαντάφυλλος Καρατράντος, Ερευνητής ΕΛΙΑΜΕΠ
  • Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Διευθυντής, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες
  • Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Συντονίζει η Οντίν Λιναρδάτου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis