Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 06/10/2015

Δυο θέματα που απασχολούν την κοινωνία της πολιτείας μας, η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυνομίας και η επιβολή από την 1η Νοεμβρίου ελεγχόμενης στάθμευσης στους κεντρικούς μας δρόμους, θα απασχολήσουν τη σημερινή στήλη.

 

Αν προσπαθούσαμε να τα επαναδιατυπώσουμε για το πρώτο θα μιλούσαμε για μία ακόμα κρατική κοροϊδία, ενώ για το δεύτερο, μόνο να… υποκλιθούμε μπορούμε, καθώς για πρώτη φορά πωλείται μία ανύπαρκτη υπηρεσία.

«Καλώς ή κακώς, η κατάσταση από εδώ και πέρα αυτή θα είναι, επιτυχημένοι λοιπόν θα είναι οι δήμαρχοι που θα μπορέσουν να βρουν τρόπους χρηματοδότησης των διαφόρων κοινωνικών δομών των δήμων τους. Για παράδειγμα στο τόπο μας έχουμε σε εκκρεμότητα το κεντρικότατο οικόπεδο της Σχολής Αστυνομίας, για την οποία ο κ. Δένδιας πρόσφατα δήλωσε πως «61.000 αστυνομικοί, είναι πολλοί για την χώρα», άρα… Νομίζω πως η μελέτη για την καλύτερη αξιοποίηση του ακινήτου είναι πρώτης προτεραιότητας!». Αυτά έγραφα πριν περίπου τρία χρόνια (Κ.Ε.30/11/2012), γιατί με τη σαφέστατη δήλωση του τότε υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Δένδια, αλλά και τον «ανταγωνισμό» με την ακριτική Κομοτηνή, ήταν φανερό πως η σχολή στο Ρέθεμνος δεν είχε μέλλον. Άγνωστο γιατί, αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τους προύχοντες της πολιτείας μας, που ικανοποιήθηκαν από τις διαβεβαιώσεις πως η σχολή «δεν κλείνει».

Αντί να πάρει άμεση προτεραιότητα η μελέτη για την καλύτερη και ωφελιμότερη αξιοποίηση του τεράστιας αξίας οικοπέδου, αντί να ωφεληθούν οι δημότες από την προστιθέμενη αξία που αυτό μπορεί να δώσει, περιμέναμε τρία χρόνια για να δούμε ξανά δόκιμους αστυφύλακες. Το ερώτημα (που συνδέεται με τον χαρακτηρισμό «κρατική κοροϊδία») είναι γιατί τώρα; Γιατί αν φέτος το υπουργείο δεν έστελνε δόκιμους, θα έπρεπε να επιστρέψει το οικόπεδο. Λοιπόν, αν οι προύχοντες της πολιτείας, θεωρούν «επιτυχία» αυτό που συμβαίνει, τη σποραδική λειτουργία της σχολής με ταυτόχρονη αποψίλωση των υπολοίπων αστυνομικών υπηρεσιών, να το πουν. Αν όμως, όπως πιστεύω ότι κάνουν, θεωρούν την κατάσταση κοροϊδία, να το πουν ευθαρσώς. Ταυτόχρονα, να ξεκινήσουν τις διαδικασίες επιστροφής του οικοπέδου εκεί που ανήκει: στους πολίτες του Ρεθέμνους.

Δεύτερο θέμα το ιδιότυπο γεγονός, η ιδιαιτερότητα αν θέλετε να είναι ολόκληρη η πολιτεία ένα εργοτάξιο, χωρίς όμως το έργο που έχει περισσότερη ανάγκη. Έφτιαξε, ομόρφυνε, έβαλε τα καλά της η πολιτεία μας να τη χαιρόμαστε εμείς και να την απολαμβάνουν οι επισκέπτες μας. Ένα ξέχασε, πως στις μέρες μας οι άνθρωποι μετακινούνται με αυτοκίνητα και κάπου πρέπει να τα αφήνουν.

Ενώ λοιπόν «αμέλησε» το απαραίτητο αυτό έργο, ενώ αφήνει τους συμπολίτες σε καθημερινή διαμάχη για μια θέση παρκαρίσματος με τα αυτοσχέδια σήματα, καφάσια και μηχανάκια μπροστά από τις πρασιές, σπίτια και καταστήματα, ενώ δεν μπαίνει στη βάσανο της λειτουργίας αστικής συγκοινωνίας, ώστε να ελαττωθεί ο αριθμός των αυτοκινήτων που μπαίνουν στο κέντρο, δίνει εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες για ένα ακόμα χαράτσι, την πληρωμή για τις… ανύπαρκτες θέσεις πάρκινγκ. Δεν φτάνει που μας βγαίνει η ψυχή να βρούμε, θα πληρώνουμε από πάνω!

Κώστας Ν. Πολυχρονάκης

goodnet.gr

 

φωτο αρχείου

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis