Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:59 | 24/07/2022

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια.

Μετά τα γεγονότα το βράδυ της Παρασκευής, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο.

Διαβάστε επίσης

«Χτες το βράδυ στα Εξάρχεια η αστυνομία επιτέθηκε δίχως αφορμή σε συγκέντρωση ενάντια στη δράση βιαστών στην περιοχή. Ο κύριος Θεοδωρικάκος οφείλει μια εξήγηση για την απρόκλητη αστυνομική βία. Οι δυνάμεις της τάξης οφείλουν να προστατεύουν τους πολίτες. Όχι να δέρνουν εκείνες και εκείνους που αντιστέκονται στους βιαστές και απαιτούν ασφάλεια στην καθημερινότητά τους.» σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε μέσω social media την δική του απάντησή.

«Η ΕΛ.ΑΣ είναι αφοσιωμένη στην εφαρμογή των νόμων και την προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Οι αστυνομικοί δεν επιτίθενται απρόκλητα σε κανέναν» σημείωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα και να σεβαστεί τον θετικό ρόλο της Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας» πρόσθεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Να επισημάνουμε ότι στα επεισόδια της προχθεσινής βραδιάς υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί Αστυνομικών - Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis