Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:19 | 14/10/2022

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Του Δουμουσιάρη Πέτρου Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α

Ουκ ολίγες φορές η Ελληνική Αστυνομία έχει αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα στο πλευρό του πολίτη, τόσο στην καταπολέμηση των καθημερινών προβλημάτων του, όσο και στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από θεομηνίες και άλλες καταστροφές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συνεισφορά της στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων, που για μια ακόμη φορά έπληξαν την χώρα μας. Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες της 19ης Ιουλίου 2022, όταν ξέσπασε μεγάλη φωτιά στο Νταού Πεντέλης, όλα τα περιπολικά και μηχανές της Ελληνικής Αστυνομίας συντονίστηκαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων προκειμένου να συνδράμουν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς και του απεγκλωβισμού ανθρώπων και ζώων.

Η φωτιά έκαιγε από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ως και πρωινές ώρες της επόμενης. Οι αστυνομικοί χωρίς την χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού και χωρίς να έχουν εκπαιδευτεί στο αντικείμενο της πυρκαγιάς, εισήλθαν με αυταπάρνηση, προθυμία και θάρρος στα μέτωπα της φωτιάς, βλέποντας τις φλόγες, οι οποίες δημιουργούσαν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα να ξεπηδούν δίπλα τους και μπροστά τους.

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά, ότι εκείνο το βράδυ, η Αστυνομία κλήθηκε να απεγκλωβίσει ηλικιωμένους ανθρώπους με κινητικά και άλλα προβλήματα από το γηροκομείο στην περιοχή της Πεντέλης, όπου μέσα σε ελάχιστα λεπτά είχε περικυκλωθεί από την πυρκαγιά.

Συμπερασματικά, χρειάζεται να γίνει αντιληπτή, η αναγκαιότητα του εφοδιασμού του Αστυνομικού με κατάλληλο εξοπλισμό κατά τις κρίσιμες αυτές συνθήκες αλλά και η στήριξη του ανθρώπου ο οποίος αντιλαμβανόμενος το κύρος του επαγγέλματός του και την ανάγκη των συμπολιτών του, θέτει σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές του ανάγκες και την υγεία του και εκτελεί το καθήκον του.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis