Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 16/12/2021

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε, μέσω της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στην επιχειρησιακή δράση « Shield II », για την αντιμετώπιση της διακίνησης παραποιημένων φαρμάκων και ουσιών ντόπινγκ, η οποία υλοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Europol , από 1η Απριλίου έως 15η Οκτωβρίου 2021.

Στη δράση ηγήθηκαν, από κοινού με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, οι Γαλλικές, Φινλανδικές και Ιταλικές Αρχές, ενώ συμμετείχαν Αρχές επιβολής του νόμου από 26 χώρες, με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και ιδιωτικών Φορέων.

Συνολικά συνελήφθησαν 544 άτομα και κατασχέθηκαν παραποιημένα φάρμακα και ουσίες ντόπινγκ αξίας σχεδόν 63 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη χώρα μας, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας χειρίσθηκε συνολικά 6 υποθέσεις. Συγκεκριμένα, διερευνήθηκαν 4 εγκληματικά δίκτυα με εθνική αλλά και υπερεθνική δράση και ελέγχθηκαν 25 επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν 19 άτομα, ενώ στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνονται επιπλέον 83 άτομα. Όπως προέκυψε, τα παράνομα έσοδα από την εγκληματική δραστηριότητα των εμπλεκομένων ξεπερνούν τα 6.000.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πάνω από 140.000 σκευάσματα αναβολικών ουσιών,
  • 1 κιλό δραστικής φαρμακευτικής ουσίας σκευασμάτων καταπολέμησης στυτικής δυσλειτουργίας,
  • πιστόλι και υποπολυβόλο,
  • 3 χειροβομβίδες και χειροβομβίδα κρότου λάμψης,
  • πλήθος φυσιγγίων και αλεξίσφαιρο γιλέκο,
  • 46 κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων και
  • 247.930 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της επιχειρησιακής δράσης Shield II έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της EUROPOL, στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο:

https://www.europol.europa.eu/media-press/newsroom/news/544-arrests-and-%E2%82%AC63-million-of-fake-pharmaceuticals-and-illegal-doping-substances-seized

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected]  [email protected]  της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis