Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 11/04/2016

Για να εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου, όσων δηλώνουν πρόσφυγες, μόνο για την Λέσβο θα απαιτηθούν τουλάχιστον 2,5 μήνες τέλη Ιουνίου δηλαδή.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις της αντιστράτηγου της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλας Τσιριγώτη και καταδεικνύει τον χρόνο που θα απαιτηθεί για το σύνολο των αιτουμένων ασύλου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επιτελάρχη, η οποία επισκέφθηκε την Κυριακή το hot spot της Μόριας στη Λέσβο, ξεκίνησε η εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει στο σύνολό τους σχεδόν οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φτάσει μετά τις 20 Μαρτίου στη Λέσβο.

Στόχος της ΕΛΑΣ είναι να εξετάζονται 50 αιτήματα ασύλου ημερησίως καθώς μάλιστα η υπηρεσία ασύλου ενισχύθηκε με 46 άτομα από τις Βρυξέλλες και από την Αθήνα.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι στη Λέσβο βρίσκονται σήμερα περί τους 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες και ότι όλοι σχεδόν έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου, τότε με τον αισιόδοξο στόχο της εξέτασης 50 αιτημάτων την ημέρα, απαιτούνται 70 ημέρες.

Σημειωτέον ότι μόλις 15 άτομα, έχουν εκφράσει βούληση να επιστρέψουν στην Τουρκία. Περίπου 700 άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ

Όπως είπε η αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ «οι Σύροι θα επιστρέφουν με αεροπλάνο από τη Μυτιλήνη στα Άδανα της Τουρκίας όπου λειτουργεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Όπως προβλέπει η συμφωνία, όσοι Σύροι πρόσφυγες επιστρέφουν στην Τουρκία τόσοι θα προωθούνται σε χώρες της Ευρώπης».

Η διαδικασία της επαναπροώθησης μεταναστών στην Τουρκία θα συνεχιστεί μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πάπα στη Μυτιλήνη.



http://www.iefimerida.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis