Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:20 | 29/03/2016

Σημειώνεται ότι στις επιθέσεις του Βελγίου, ο Χαλίντ καταγράφηκε από τις κάμερες με τον αδερφό του, που εκτέλεσε την επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Τώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν τους λόγους της διέλευσης των τζιχαντιστών (και) από την Ελλάδα.

Στην αποκάλυψη είχε προχωρήσει το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia από πηγές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, σύμφωνα με τις οποίες ο Μπακράουι είχε ταξιδέψει από την Ιταλία στην Ελλάδα στις 23 Ιουλίου 2015. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε φτάσει με βελγική ταυτότητα ή διαβατήριο για να ταξιδέψει αρχικά από τις Βρυξέλλες στο Τρεβίζο με πτήση της εταιρίας Ryanair. Την επόμενη μέρα, με την πτήση των 6 το πρωί, επιβιβάστηκε από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας σε πτήση της ισπανικής εταιρίας χαμηλού κόστους Volotea με προορισμό την Αθήνα.

Πάντως, όπως ανέφεραν στο «Εθνος» πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη, ο Μπακράουι είχε βελγικά χαρτιά, προερχόταν δε από ευρωπαϊκή χώρα και δεν ήταν σε ευρωπαϊκή λίστα υπόπτων, οπότε οι ελληνικές Αρχές δεν όφειλαν να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια. «Ο Ελ Μπακράουι είχε μπει σε λίστα υπόπτων των ΗΠΑ μετά τα χτυπήματα στο Παρίσι, δηλαδή πολύ αργότερα από τον Ιούλιο του 2015», μας είπε αστυνομικός που ασχολείται με τη συγκεκριμένη έρευνα. «Το στοίχημα για εμάς είναι να βρούμε πού έμεινε, με ποιους ήρθε σε επαφή και για ποιο λόγο. Κάτι πολύ δύσκολο τόσο καιρό μετά», τονίζει.

 

Κανένα στοιχείο
Προς το παρόν δεν έχει προκύψει διέλευση από την Ελλάδα για τον αδερφό του Χαλίντ, Ιμπραήμ, ο οποίος -όπως αποκάλυψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν- είχε συλληφθεί και εκδοθεί στην Ολλανδία.

Σωστή διαδικασία τηρήθηκε από τις ελληνικές Αρχές και στο νησί της Λέρου, όπου τον Οκτώβριο του 2015 έφτασαν ως παράτυποι μετανάστες δύο από τους τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι. Είχαν δακτυλοσκοπηθεί και καταγραφεί με τα συριακά διαβατήρια που έφεραν, τα οποία βρέθηκαν στις επιθέσεις του Παρισιού. Επίσης, τον Αύγουστο του 2015, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στις Βρυξέλλες, πέρασε από την Ιταλία, από το λιμάνι του Μπάρι, με προορισμό την Πάτρα.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

 

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis