Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 05/07/2018

Εντυπωσιακές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την γυναίκα “αράχνη” από την Θεσσαλονίκη που είχε καταφέρει να “δαγκώσει” τουλάχιστον 20 υπερχρεωμένους οφειλέτες Τραπεζών και Δημοσίου. Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκόμισε οικονομικό όφελος τουλάχιστον 2.280.000 ευρώ από τις απάτες! Και μάλιστα μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων.

[custom:google-ads]

Ξετύλιξαν το κουβάρι στην Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, οι αστυνομικοί τις Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος εξιχνίασαν την υπόθεση, έπειτα από κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι της γυναίκας “αράχνης” στην Θεσσαλονίκη. Εκεί, ανακάλυψαν έγγραφα με μεταβιβάσεις ακινήτων στο όνομά της. Ως αποτέλεσμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως διέθετε τεράστια ακίνητη περιουσία από τις απάτες.

Μάλιστα και έπειτα από έρευνες στην Εφορία που ήταν υπόχρεη η 46χρονη απατεώνισσα, διαπιστώθηκε πως χρωστά πάνω από 1.000.000 ευρώ στον ΕΝΦΙΑ! Κι αυτό, λόγω της μεγάλης ακίνητης περιουσίας που είχε από τις απάτες.

Η… αναγνωρισμένη δικηγόρος και το κατά φαντασίαν στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας με «άκρες»

Οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος εκτός από την 46χρονη συνέλαβαν τον σύζυγό της. Ο άνδρας αυτός είναι μόνιμος υπαξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης εμφανίζονταν στο πλευρό της ως δήθεν υψηλόβαθμο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, υποστήριζε πως είχε διασυνδέσεις στις Μυστικές Υπηρεσίες!

Ακόμη συνελήφθη μια γυναίκα 50 ετών η οποία έπαιζε το ρόλο του… σωματοφύλακα της απατεώνισσας. Τέλος, έναν 49χρονο ο οποίος δήθεν ανήκε στο στελεχιακό δυναμικό πολυεθνικής οικονομικής εταιρείας.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι αστυνομικοί που έχουν χειριστεί την υπόθεση εκτιμούν πως τα θύματα της απατεώνισσας δεν είναι μόνο οι 20 οφειλέτες που έπεσαν στα “δίχτυα” της και στην κυριολεξία τους έφαγε ολόκληρη την περιουσία τους. Αντιθέτως περισσότερα και μάλιστα εκτιμάται πως είναι πάνω από 50 άτομα!

Το ποσό, μάλιστα, που τελικά αποκόμισε από τις απάτες φέρεται να ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ!

Έτσι γίνονταν οι απάτες

Όπως προέκυψε από την προανάκριση η 46χρονη εδώ και μια πενταετία, προσέγγισε με τρόπο “επιστημονικό” μεγαλοφειλέτες Τραπεζών ή του Δημοσίου.

Τους έπειθε πως η ίδια είναι μια… διεθνώς αναγνωρισμένη δικηγόρος, με ειδικότητα στις οικονομικές υποθέσεις. Αλλά και πως ήταν άμεσα σε θέση να σβήσει τα χρέη τους. Και μάλιστα με νόμιμο τρόπο μέσω της δικαστικής οδού.

Η γυναίκα “αράχνη” ζητούσε από τα θύματά της ολοκληρωμένο φάκελο με την περιουσιακή και οικονομική τους κατάσταση. Αφού πλέον ήταν γνώστης της κατάστασης του θύματος, έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιό της για την αρπαγή χρημάτων, δήθεν για δικαστικά έξοδα.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, τα ίδια τα θύματα της μεταβίβασαν ακίνητα, προκειμένου να τα σώσουν από τον πλειστηριασμό, όπως η ίδια τους είχε πείσει.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

newsit.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis