Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:30 | 12/12/2019

Συγγνώμη ζητά η Νίνα Κασιμάτη μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε μια άστοχη ανάρτηση της με προσβλητικό περιεχόμενο για τους αστυνομικούς, η οποία οδήγησε σε παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα και την ΠΟΑΣΥ να απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη εάν η κυρία Κασιμάτη δεν ζητήσει συγγνώμη.

Σε νέα της τοποθέτηση η βουλευής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως από την πρώτη στιγμή υπογράμμισε ότι η αναφορά της ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Όπως σημειώνει: «Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς.

Η ΝΔ σήμερα, το μόνο που επιδιώκει, είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην «αναγκαστικότητα του ξύλου» μίας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ, εκθέτοντας δυστυχώς την μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν, παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, καθημερινά το έργο τους». 

Στην αρχική της τοποθέτηση και με επιστολή της στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να εξηγήσει, την ανάρτησή της «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» στο facebook. Όπως ανέφερε μεταχειρίστηκε μια «στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία και ειδικότερα στις νεότερες γενιές». Μάλιστα, η κυρία Κασιμάτη δηλώνει έκπληκτη για την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών, αφού όπως λέει χρησιμοποίησε τη φράση ως μέρος σκωπτικού σχολίου, «κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα».

Στη μακροσκελή ανακοίνωσή της εξέφρασε τη λύπη της για την χρήση της φράσης «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», η οποία όπως λέει δεν αντικατοπτρίζει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανθρωποκυνηγητό για τον επικίνδυνο κακοποιό που έκοψε το βραχιολάκι και εξαφανίστηκε

Η παρέμβαση Τασούλα

Τα όσα ανάρτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν σε ανώτατο κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επικοινώνησε νωρίτερα  με την γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη και σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την ανάρτηση της βουλευτού. Ζήτησε δε από την κ. Γεροβασίλη να λάβει πρωτοβουλίες ώστε η κ. Κασιμάτη να ανασκευάσει. Ωπέρ και εγένετο.

Εντονη αντίδραση της ΠΟΑΣΥ

Είχε πρηγηθεί η έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) η οποία κάλεσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη, αλλιώς προειδοποίησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Βουλευτή Β´ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας ΚΑΣΙΜΑΤΗ, η οποία απρόκλητα και άστοχα χρησιμοποίησε σε δημόσια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το γνωστό, θλιβερό, συκοφαντικό και εξευτελιστικό για τους αστυνομικούς απολιθωμένο «σύνθημα»!

Η κα Βουλευτής θα έπρεπε, ως εκ της ιδιότητάς της να γνωρίζει, άλλως την πληροφορούμε, ότι οι άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί σε όλη τη Χώρα δεν είναι «μπάτσοι», αλλά κρατικοί λειτουργοί με υψηλό το δημοκρατικό τους φρόνημα, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά υπό αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες να διαφυλάξουν το αγαθό της ασφάλειας της κοινωνίας και τελικά τις αρχές της δημοκρατίας. Δεν είναι «γουρούνια» ούτε ασφαλώς «δολοφόνοι» και δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο σε έναν εκπρόσωπο του Νομοθετικού να αναμασά τέτοιας εφηβικής αφέλειας και μεταχουντικής συμπλεγματικής νοοτροπίας συνθήματα, ακόμα και δίκην αστεϊσμού!

Η διασπορά του συνθήματος στο ευρύ κοινό πλήττει τον αστυνομικό θεσμό και προσβάλλει την προσωπικότητα των συναδέλφων μας, υποβαθμίζει τον Έλληνα Αστυνομικό σε αναλώσιμο και περιφρονημένο είδος και όχι σε κρατικό λειτουργό, σωστό επαγγελματία και περήφανο πολίτη μιας ευνομούμενης Χώρας.

Καλούμε τους αρμόδιους Θεσμούς να εξασφαλίζουν και θωρακίσουν την Αστυνομία και τους Αστυνομικούς, ώστε να ασκούν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.

Καλούμε την κα Βουλευτή, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το ολίσθημά της και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την αχαρακτήριστη αυτή ενέργειά της.

Εάν δεν το πράξει, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο, ως εκπρόσωπος κόμματος εξουσίας, σημαίνει ότι εννοεί την κάθε συκοφαντική της λέξη, οπότε θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, για να προστατεύσουμε την πληγωμένη τιμή και υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της που εκπροσωπούμε».

ΝΔ: Να αποπέμψει ο Τσίπρας την Κασιμάτη από την Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

Την αποπομπή της Νίνας Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά η ΝΔ μετά την ανάρτηση της βουλευτού που προκάλεσε σάλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την κ. Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

 thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis