Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:14 | 19/02/2019

Η Ένωσή μας αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει δημοσίως, για μια ακόμα φορά, την ευαρέσκειά της, στους συναδέλφους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά, που χθες το βράδυ, έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους, σώζοντας την τελευταία στιγμή μέσα από φλεγόμενη οικία, μία εγκλωβισμένη, ηλικιωμένη κυρία, με κινητικά προβλήματα στην περιοχή του Κερατσινίου.

Χωρίς δεύτερες σκέψεις, οι συνάδελφοί μας, μόλις ενημερώθηκαν από τους γείτονες ότι κινδυνεύει συνάνθρωπός μας, έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους. Όρμησαν μέσα στη διώροφη οικία χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις και έβγαλαν έξω σώα την άτυχη γυναίκα η οποία παρελήφθη από το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια διακομίστηκαν όμως και οι ίδιοι σε νοσοκομεία, καθώς ο ένας είχε τραυματιστεί στο μάτι και οι άλλοι λόγω αναπνευστικών προβλημάτων έπρεπε να εισαχθούν σε κλινική.

[custom:google-ads]

Η Ένωσή μας επικοινώνησε με τους συναδέλφους (Σ.Ιωάννη, Μ.Αλέξανδρο, Κ.Μιχαήλ) και τους ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, εκφράζοντάς τους ταυτόχρονα τόσο τη διαχρονική στήριξη όσο και τις ευχαριστίες της για τον ηρωισμό που επέδειξαν, καταδεικνύοντας το πνεύμα αυτοθυσίας και αλτρουισμού που διακρίνει το αστυνομικό μας προσωπικό.

Τέλος, με αφορμή και αυτό το συμβάν, το συνδικαλιστικό μας κίνημα, συνεχίζει να προβάλει τα δίκαια αιτήματά μας για τη θωράκιση του λειτουργήματος του αστυνομικού (επαρκής εξοπλισμός, νέες προσλήψεις, εργασιακές συνθήκες κλπ) καθώς και την αναγνώρισή του ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
Λιότσος Σπυρίδων

 

Η Γεν. Γραμματέας
Μαλαχία Αργυρώ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis