Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 24/11/2019

Για το ζήτημα της ασφάλειας μιλά στην εκπομπή One Direct Weekend ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, Ευάγγελος Αυγέρης. «Τους τελευταίους μήνες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει μια γενναία πολιτική απέναντι στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Οι αστυνομικοί δουλεύουμε στο ‘’κόκκινο’’» λέει ο κ. Αυγέρης.

Ταυτόχρονα, αναφέρεται στα προβλήματα που δημιουργούσε στην Αστυνομία ο τέως –πλέον- Ποινικός Κώδικας, που ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ. «Όσοι συλλαμβάνονταν, δεν προφυλακίζονταν. Πιάναμε εγκληματικές οργανώσεις και συμμορίες και μετά από λίγο έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι» τονίζει. Παράλληλα, ο κ. Αυγέρης κάνει λόγο για μεγάλη έλλειψη στελέχωσης της Αστυνομίας. «Υπάρχει έλλειψη στελεχών, στον Πειραιά συγκεκριμένα, σε κάποια τμήματα, μπορεί να προσεγγίζει και το 40%-50%» λέει χαρακτηριστικά.
[custom:google-ads] Επιπλέον, σημειώνει πως «υπήρχαν χρόνιες πολιτικές ανοχής περιοχών ή πληθυσμιακών ομάδων. Σε αυτό δεν χρειάζεται μόνο η συμβολή του υπουργεία Προστασίας του Πολίτη αλλά και του υπουργείου Παιδείας, με το να γαλουχήσει έτσι, ώστε να αποτραπεί η εγκληματικότητα».

Τέλος για το θέμα των Εξαρχείων υπογραμμίζει πώς πέρα από τα προβλήματα «πολιτικής φύσεως ή τα ναρκωτικά, στην περιοχή έχει δημιουργηθεί ένα κράμα ποινικών κρατούμενων μαζί με διάφορους ιδεολόγους. Αυτό προσπαθεί να καταπολεμήσει η κυβέρνηση».

Πηγή: onetv.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis