Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 19/07/2015

Στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) βρίσκεται πια ο νεαρός γύπας (Gyps Fulvus) που βρέθηκε την προηγούμενη Δευτέρα 13/7/2015 στην Ιεράπετρα με συμπτώματα δηλητηρίασης, εξάντλησης και αδυναμίας.

Η αστυνομία Ιεράπετρας μετέφερε το άγριο πτηνό στο κτηνιατρείο της κας Μαρινέλλας Αγαπουλάκη, η οποία σε άψογη συνεργασία με τους κτηνιάτρους του ΕΚΠΑΖ έδωσε τις Α΄ Βοήθειες που ήταν καθοριστικές για την μετέπειτα καλή πορεία της υγείας του. Στη συνέχεια. το Δασαρχείο Ηρακλείου -και συγκεκριμένα ο δασονόμος κος Γιώργος Μελισσουργάκης- σε συνεργασία με τους εθελοντές του ΕΚΠΑΖ στην Κρήτη οργάνωσε την επιχείρηση μεταφοράς του.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιεράπετρας και ο θηροφύλακας κος Στέλιος Μανιαδάκης μετέφεραν το πουλί μέχρι τη Χερσόνησο. Από εκεί το παρέλαβε ο δασοφύλακας κος Γιώργος Δανελάκης από το Δασοφυλακείο Καστελίου και το έφερε στο Ηράκλειο. Αμέσως, την ιατρική του φροντίδα ανέλαβε ένας από τους εθελοντές κτηνιάτρους, ο κος Δημήτρης Λίτινας. Ο γύπας άρχισε να συνέρχεται με γρήγορους ρυθμούς χάρη στη φαρμακευτική αγωγή και το καλό φαγητό. Χθες ταξίδεψε για την Αίγινα και το ΕΚΠΑΖ όπου και έφτασε σήμερα νωρίς το πρωί. Το άγριο πτηνό παρέλαβε ο διαχειριστής του Κέντρου Γιάννης Πουλόπουλος.

Το πουλί θα παρακολουθείται για μερικές ημέρες από κοντά και στη συνέχεια εφόσον σταθεροποιηθεί η κατάστασή του θα μεταφερθεί στον μεγάλο σε διαστάσεις κλωβό (τόσο μεγάλο ώστε τα πουλιά πετάνε μέσα) όπου βρίσκονται και άλλοι γύπες για να δυναμώσει κι άλλο και να απελευθερωθεί στην Κρήτη όταν θα είναι έτοιμο.

Πηγή: cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis