Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:30 | 09/02/2018

Η αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών σε πλατείες και γειτονιές, αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες στην ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο πάταξης της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, τονίζουν στον Αθήνα 9.84 πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με αφορμή το ρεπορτάζ του «Αθήνα 9.84» για την κατάσταση που επικρατεί στις πλατείες Αμερικής και Κολιάτσου, στην περιοχή της Κυψέλης, αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι η Αστυνομία υλοποιεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας. Χαρακτηριστικά  αναφέρουν ότι καθημερινά περισσότεροι από 200 αστυνομικοί επιχειρούν στο κέντρο της πόλης για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. Μάλιστα υπάρχουν ημέρες που ο αριθμός μπορεί να φτάσει και τους 250 αστυνομικούς μόνο για το κέντρο της Αθήνας.

[custom:google-ads]

Όπως επισημαίνουν οι παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους, όπου γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, χρειάζονται ειδικό σχεδιασμό και απαιτείται ειδική μεταχείριση προς τους ανθρώπους αυτούς (χρήστες) που ουσιαστικά είναι ασθενείς και σε πολύ άσχημη κατάσταση. Την ίδια ώρα, οι διακινητές στα σημεία αυτά μεταφέρουν πάνω τους πολύ μικρές ποσότητες που σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να εντοπιστούν ακόμα και μετά από σωματικό έλεγχο. Ωστόσο καθημερινά γίνονται έλεγχοι με δεκάδες  προσαγωγές και συλλήψεις σε όλο το κέντρο της πόλης.

Μάλιστα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΓΑΔΑ, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής μόνο τον περασμένο μήνα (Ιανουάριος 2018) εξαρθρώθηκαν έξι σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά και συνελήφθησαν πάνω από 350 άτομα για παράβαση του νόμου «περί ναρκωτικών». Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν άμεσο αντίκτυπο και στο κέντρο της Αθήνας.

Πάντως αυτό που τονίζεται σε κάθε περίπτωση είναι ότι το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται μόνο με αστυνομικά και κατασταλτικά μέτρα. Χρειάζονται συντονισμένες παρεμβάσεις και συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων Πολιτείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και τις δράσεις που αναλαμβάνει η Αστυνομία, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Αστυνόμος Β, Ιωάννα Ροτζιώκου.

Όπως αναφέρει «σχετικά με την αστυνόμευση στις πλατείες του κέντρου της Αθήνας έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Αστυνόμευσης του Κέντρου Αθηνών. Ειδικότερα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο η αστυνόμευση συντελείται από τη συμπληρωματική δράση όλων των αρμόδιων αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής».

«Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει η κα Ροτζιώκου,  δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην πάταξη του εγκληματικού φαινομένου, με οποιαδήποτε μορφή και αν αυτό εκφράζεται. Για αυτό το λόγο, εφαρμόζονται τόσο γενικές όσο και στοχευμένες δράσεις (επιχειρήσεις αστυνομικών ελέγχων πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, ανάπτυξη συνεργείων ελέγχων κλπ.), ενώ παράλληλα δραστηριοποιούνται πεζές και εποχούμενες περιπολίες, οι οποίες διενεργούν συνεχείς αστυνομικούς ελέγχους και προσαγωγές υπόπτων ατόμων, με σκοπό τη διασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Δημήτρης Πέρρος

Πηγή: athina984.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis