Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:14 | 20/10/2022

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr:

Η Σχολή Αστυφυλάκων τα τελευταία χρόνια αιμοδοτεί το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με νέους υψηλό επιπέδου.

Διαβάστε επίσης

Η πράξη έχει αναδείξει όμως ότι μεγάλο μέρος αυτού του ανθρώπινου δυναμικού σταδιακά εγκαταλείπει την προσπάθεια και αποκτά νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου.

Οι λόγοι πολλοί με κύριο την έλλειψη κινήτρων έτσι ώστε οι νέοι αυτοί να συνεχίσουν τον αγώνα της συνεχούς βελτίωσης, αφού δεν τους δίνεται σχεδόν κανένα κίνητρο να συνεχίσουν να καταρτίζονται και να μορφώνονται.

Η πολιτική ηγεσία ανωτατοποιησε την σχολή Αξιωματικών και την σχολή Αστυφυλάκων (ως ώφειλε), δίνοντας την ευκαιρία στα νέα στελέχη να συμμετέχουν σε μεταπτυχιακά προγράμματα Ελληνικών Πανεπιστήμιων.

Όμως ποιο το κίνητρο για τούς εκατοντάδες νέους Αστυφύλακες όταν το πτυχίο και οι κόποι τους δεν θα αναγνωριστούν ποτέ από το σώμα;

Οι δημιουργοί του νέου αυτού νομοσχεδίου της ανωτατοποιησης των σχολών θα πρέπει άμεσα να ενσκύψουν πάνω στο πρόβλημα αυτό επιλύοντας το, ολοκληρώνοντας το σπουδαίο αυτό βήμα που έγινε με την ανωτατοποίηση τών σχολών.

Η λύση είναι εύκολη και δεν επιφέρει σημαντικές οικονομικές επιβαρύνσεις. Την εφαρμόζει εδώ και χρόνια το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προωθώντας με έναν καταληκτικό βαθμό για κάθε κατηγορία τα στελέχη που επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της δια βίου μάθησης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis