Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:29 | 27/05/2020

Η Ομοσπονδία μας με αφορμή τις απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ,  σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky που αφορούν τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και τα αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, οφείλει να υπενθυμίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι διαχρονικός γνώμονας των ενεργειών της ήταν και είναι το συμφέρον των μελών της, λαμβάνοντας, βεβαίως, πάντα υπόψη της και το γενικότερο δημόσιο συμφέρον.

Στη χρονική συγκυρία που διανύει η χώρα μας τους τελευταίους μήνες, με το ένα μέτωπο μετά το άλλο να θέτουν σε γενικό συναγερμό το κράτος και την Αστυνομία ειδικότερα, ως Ομοσπονδία, επιδείξαμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, απαιτώντας από την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, σύμφωνα με το διεκδικητικό μας πλαίσιο, για τη θωράκιση των αστυνομικών από τους κινδύνους που τους απειλούν, για τη θεσμική και οικονομική τους κατοχύρωση, για την αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς στην κοινωνία και τη χώρα κ.λπ.

Με τη σημερινή Πολιτική Ηγεσία βρισκόμαστε σε έναν ειλικρινή διάλογο, ο οποίος έχει επιφέρει συγκεκριμένες θετικές λύσεις αιτημάτων μας, ωστόσο, στα φλέγοντα ζητήματα, όπως το νέο μισθολόγιο, η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, το βαθμολόγιο, η ανωτατοποίηση της εκπαίδευσης και άλλα, παρά την ουσιαστική συμβολή μας για την αντιμετώπισή τους, υπάρχουν ακόμα αγκυλώσεις που σχετίζονται άμεσα με το παρελθόν,  επιτείνοντας με τον τρόπο αυτόν την αγωνία του συνόλου του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Οι απαντήσεις του κ. Υπουργού όσον αφορά στο μισθολόγιο, στην αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και άλλα θέματα, μπορεί μεν να είναι ειλικρινείς και να εκφράζουν την πραγματική του διάθεση για οριστική τους επίλυση, από την άλλη όμως, μας αναγκάζουν πλέον να απαιτήσουμε δυναμικά από κάθε αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος και κυρίως από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα συγκεκριμένες συνέργειες, ώστε τα χρόνια προβλήματά μας να προωθηθούν άμεσα σε πολιτικό και κυβερνητικό επίπεδο.

Ασφαλώς, δεχόμαστε με ικανοποίηση κάθε θετική εξαγγελία του κ. Υπουργού για τις πολλαπλάσιες σε σύγκριση με το παρελθόν προσλήψεις νέων αστυφυλάκων φέτος (τουλάχιστον 700), τις επικείμενες οργανωτικές αλλαγές σε επίπεδο Αρχηγείου, για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των καμερών, για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, για τη δυνατότητα υποτροφιών σε τέκνα αστυνομικών και άλλα. Ωστόσο, του υπενθυμίζουμε ότι τα «εύγε» και οι διαρκείς ευχαριστίες της πολιτείας προς το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, πρέπει να συνοδεύονται πάντα και από συγκεκριμένες ουσιαστικές αποφάσεις που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα και στο μέλλον της κάθε συναδέλφισσας και του κάθε συναδέλφου.

Ως Ομοσπονδία, καθώς έχει συμπληρωθεί ένα τρίμηνο εκτάκτων συνθηκών από το τελευταίο μας συνέδριο, όπου με τον πλέον καθαρό τρόπο ανανεώσαμε το εύρος του διεκδικητικού μας πλαισίου με τη ψήφιση του σχετικού ψηφίσματος, οφείλουμε να παρέμβουμε αγωνιστικά, προκειμένου να καταστήσουμε σαφές ότι η ανοχή, αλλά και η αντοχή, του συνδικαλιστικού μας κινήματος έχει πλέον εξαντληθεί.

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοί μας, απαιτούν από την Κυβέρνηση, ενόψει και της συμπλήρωσης ενός έτους στη διακυβέρνηση της χώρας, να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και για το δικό μας εργασιακό χώρο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis