Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:17 | 15/06/2019

Τα πιστόλια μονής στοίβας είναι πίσω στην μόδα, καθώς περισσότεροι ιδιοκτήτες όπλων στρέφονται προς αυτά τα λεπτά, συμπαγή μοντέλα που προσφέρουν καλύτερη απόκρυψη και μερικές φορές καλύτερη προσαρμογή στο χέρι.

Τα πιστόλια μονής στοίβας - τα όπλα δηλαδή που χρησιμοποιούν γεμιστήρα στον οποίο οι σφαίρες στοιβάζονται η μία ακριβώς πάνω από την άλλη - ήταν κάποτε ο κανόνας, αλλά έχασαν την δημοφιλία τους στα μέσα της δεκαετίας του '80 καθώς οι κατασκευαστές όπλων άρχισαν να προωθούν ημιαυτόματα πλήρους μεγέθους με χωρητικότητες που φθάνουν τις 17 σφαίρες. Γιατί λοιπόν, τρεις δεκαετίες αργότερα, οι κατασκευαστές επιστρέφουν στα λεπτότερα, μικρότερα μονής στοίβας πιστόλια;

Ο εκπαιδευτής Rob Pincus εξηγεί ότι η στροφή αυτή πηγάζει από τους καταναλωτές. "Οι κατασκευαστές ανταποκρίνονται στον αυξανόμενο αριθμό αγοραστών που θέλουν να φέρουν αμυντικά πιστόλια, αλλά δεν προσποιούνται ότι θα αμυνθούν σε μια επίθεση ενόπλων τρομοκρατών. Η νέα γενιά αναγνωρίζει ότι ένα άνετα μεταφερόμενο πιστόλι 9mm με το οποίο μπορούν να ρίξουν καλά είναι αρκετό για να κάνει την αμυντική δουλειά του».

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ιδιοκτήτες πυροβόλων όπλων δεν επιθυμούν πλέον να κρύβουν τα όπλα τους κάτω από ογκώδη γιλέκα ή μπουφάν. Η ευκολία είναι το παν και έτσι η νέα γενιά στρέφεται στα μονής στοίβας.

Σημαντικό ρόλο έχει παίξει και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των γυναικών που εισέρχονται στο άθλημα της σκοποβολής. Οι γυναίκες, οι οποίες παραδοσιακά έχουν μικρότερα χέρια, προτιμούν μικρά όπλα για απόκρυψη, και συνήθως καταλήγουν με κάποιο όπλο μονής στοίβας όπως το Smith & Wesson Shield, το Glock 43 ή το Ruger LC9. Η μειωμένη περίμετρος των λαβών στα μονής στοίβας επιτρέπει καλύτερη πρόσφυση σε μικρότερες παλάμες, παρέχοντας μια πιο άνετη εμπειρία βολής για ορισμένους σκοπευτές.

Τα πυρομαχικά έχουν επίσης διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αναζωογόνηση της κατηγορίας τα τελευταία χρόνια. Το διαμέτρημα των 9mm έχει γίνει ευρέως αποδεκτό πλέον ως ένα αποτελεσματικό διαμέτρημα με «αναχαιτιστική» ικανότητα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγαλύτερα διαμετρήματα όπως το 0,45ACP. Έτσι, οι κατασκευαστές εκμεταλλευόμενοι τη μικρότερη διάμετρο των 9mm και .380 ACP συρρικνώνουν το συνολικό μέγεθος των πιστολιών μονής στοίβας
Παρότι τα πιστόλια διπλής στοίβας, μεγάλης χωρητικότητας δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεραστούν απόλυτα (ειδικά στον χώρο των δυνάμεων ασφαλείας που πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος για άγριες καταστάσεις), τα μικρότερα αδερφάκια τους ζουν στιγμές δόξας, χάρη στους απαιτητικούς καταναλωτές που ζητάνε πιο λεπτά όπλα κεκαλυμμένης μεταφοράς.
 

Πηγή: guns.com

Επιμέλεια μετάφρασης Policenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis