Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 06/05/2022

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, αντιπροσωπεία του Διοικητικού συμβουλίου και Αντιπροσώπων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών για συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Ταξίαρχο κ. Σουρμελή Κωνσταντίνο και τον Αστυν. Διευθυντή κ. Λινάρδο Ευάγγελο, για ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό των υφιστάμενων υπηρεσιών, όπως το Τμήμα Αλλοδαπών Πειραιά καθώς και τον Σταθμό Ελέγχου Διαβατήριων Συναλλάγματος Πειραιά.

​ Στην περιοχή αρμοδιότητας των ανωτέρω υπηρεσιών υπάγεται το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, με σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο, με τεράστια εμπορική και επιβατική κίνηση, συνδέοντας ακτοπλοϊκά την πρωτεύουσα με τα νησιά του Αιγαίου και αποτελώντας ένα σημαντικό προορισμό για κρουαζιερόπλοια με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες (τουρίστες και ναυτικούς), που κάθε χρόνο αυξάνονται και κατά συνέπεια επιβάλλεται να μεγαλώνει και ο αριθμός των πιστοποιημένων και εκπαιδευμένων Αστυνομικών του συγκεκριμένου διαβατηριακού ελέγχου.
 
​ Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, αναφερθήκαμε στην άμεση και κατεπείγουσα ενίσχυση των παραπάνω Υπηρεσιών με προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους, λόγω και του αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος κατά την καλοκαιρινή περίοδο, που θα διευκολύνει αλλά και θα συμβάλει ώστε οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτές τις Υπηρεσίες, να επικεντρωθούν στο ευαίσθητο κομμάτι του χειρισμού θεμάτων, εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας περί αλλοδαπών και Διαβατηριακού ελέγχου.
 
​Ο κ. Ταξίαρχος, γνώστης των ζητημάτων της Διεύθυνσης, συμμερίστηκε τα προβλήματα που τέθηκαν και δεσμεύτηκε μαζί με τον κ. Αστυν. Διευθυντή, ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση τους.
 
Τέλος, τους ευχηθήκαμε καλή δύναμη για να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα της νέας τους τοποθέτησης και κάθε επιτυχία στο έργο τους, ανανεώνοντας το ραντεβού και ευελπιστώντας η καλή πρόθεση που διαπιστώσαμε στην πρώτη μας συνάντηση να συνεχιστεί με όλες τις ανωτέρω δεσμεύσεις να γίνουν πράξη προς όφελος των συναδέλφων και της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών.
 
Για το Δ.Σ
 
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΛΙΟΤΣΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                        ΜΑΛΑΧΙΑ ΑΡΓΥΡΩ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis