Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ
11:49 | 20/09/2022

Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ν.Δ .,στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην 86η Διεθνή  Έκθεση Θεσσαλονίκης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων (ΥΕΕΜΣΑΣ).

Η Ομάδα Αστυνομικών Σκύλων K9 ιδρύθηκε το 1986 και σήμερα αριθμεί 188 αστυνομικούς σκύλους. Οι αστυνομικοί σκύλοι συμβάλλουν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, που επιχειρείται από την Ελληνική Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης

Συμβάλλουν στην εξιχνίαση σημαντικών υποθέσεων   ως ιχνηλάτες  στον τομέα ανεύρεσης ναρκωτικών ουσιών και εκρηκτικών μηχανισμών, ως σκύλοι διάσωσης ανθρώπων σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης και στην ενίσχυση των πεζών περιπολιών.

Οι σκύλοι που επιλέγονται -βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών- ξεκινούν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και γνωριμίας τους με τον αστυνομικό συνοδό-χειριστή  ο οποίος αναλαμβάνει την συνεχή περιποίηση, φροντίδα και εκπαίδευση του σκύλου του, καλλιεργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης, αλληλεξάρτησης και συνεργασίας, που αποδίδει το μέγιστο κατά τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Πηγή:  thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis