Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 03/03/2022

H Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.  ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, συμμετέχει σε ένα κύκλο ομιλιών πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος επιμόρφωσης του αστυνομικού προσωπικού των Επιχειρησιακών Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο των αναγκών επιμόρφωσης που προκύπτουν από την υλοποίηση των Εθνικών Σχεδίων Δράσης της χώρας για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

 Η Έλενα Ράπτη μίλησε για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης παρουσιάζοντας τα σημαντικά μηνύματα και τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης που μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί να βάλει τα όρια του και να προστατεύσει τον εαυτό του αλλά ταυτόχρονα να σπάσει τη σιωπή του αν κάτι συμβεί.

Αναφέρθηκε σε ζητήματα που πρέπει να γνωρίζει το αστυνομικό προσωπικό που χειρίζεται περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των αστυνομικού προσωπικού κατά την κατάθεση του παιδιού-θύματος.

Επίσης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, ανέδειξε τη σημασία δημιουργίας ενός ενιαίου Εθνικού Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Κρουσμάτων για τη μία και μόνη δικανική εξέταση του παιδιού-θύματος, ώστε να αποφεύγεται η επαναθυματοποίησή του από επαναλαμβανόμενες καταθέσεις.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επτά κύκλους επιμόρφωσης καθορισμένου αριθμού αστυνομικών, οι οποίοι στη συνέχεια θα αξιοποιηθούν για την επιμόρφωση του λοιπού αστυνομικού προσωπικού. Συνολικά θα επιμορφωθούν 17.000 αστυνομικοί.

Πηγή:  thestival.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis