Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:47 | 13/06/2017

Μία «απρόσμενη» δικαστική απόφαση για τη μη προφυλάκιση δύο γυναικών ηλικίας 20 και 35 ετών (νύφη και πεθερά) που είναι μέλη γνωστής οικογένειας Ρομά - παρότι είχαν κατηγορηθεί για διακίνηση 230gr ηρωίνης και 30gr κοκαΐνης και είχαν πάλι αντιμετωπίσει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών - ήταν αυτή που προκάλεσε «ενθουσιασμό» στους συγγενείς τους και το μοιραίο πανηγύρι μέχρι πρωίας με τους πυροβολισμούς, που είχαν ως τραγική κατάληξη τον  θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι. 

«Το Βήμα» παρουσιάζει στοιχεία των δικαστικών φακέλων των μελών οικογένειας Ρομά που φέρεται να έχουν συσχετισθεί με το δραματικό περιστατικό στο Μενίδι. 

Οι δύο γυναίκες, λοιπόν, και ένας ανήλικος (17 ετών) κατηγορήθηκαν ότι παρέλαβαν, προ μερικών ημερών, από άγνωστο έμπορο ναρκωτικών (υποστήριξαν ότι ήταν Αλβανός) την προαναφερόμενη σημαντική ποσότητα ηρωίνης και κοκαΐνης που την έκρυψαν στο σπίτι τους. 

Μέλη της ίδιας οικογένειας ήταν προφυλακισμένα για άλλες σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών και φαίνεται ο σχετικός ρόλος να ανατέθηκε σε γυναίκες. Η μία εξ αυτών είχε κατηγορηθεί άλλες δύο φορές για εμπορία ναρκωτικών κι η δεύτερη άλλη μια φορά, χωρίς να προφυλακισθούν.
 
Ετσι λοιπόν η νέα σύλληψή τους με τα ναρκωτικά μέσα στο σπίτι τους και με το δεδομένο ότι είχαν κατηγορηθεί ξανά για διακίνηση ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών, είχε δημιουργήσει την βεβαιότητα στην οικία τους ότι «αυτή την φορά θα προφυλακισθούν». Οι ίδιες στην απολογία τους που δόθηκε την Πέμπτη το πρωί, υποστήριξαν ότι «ο ανήλικος ήταν αυτός που είχε φέρει τα ναρκωτικά στο σπίτι τους». 

Ωστόσο η κατάσταση θεωρείτο για το περιβάλλον των δύο γυναικών «μη αναστρέψιμη». Ετσι λοιπόν η δικαστική απόφαση, το απόγευμα της Πέμπτης, για «μη προφυλάκιση των δύο γυναικών» προκάλεσε «τεράστια χαρά» που εκφράσθηκε με το ολονύκτιο γλέντι, μέχρι πρωίας, με τους πυροβολισμούς στον αέρα. Ωσπου ο ένας εξ αυτών προκάλεσε τον θάνατο του 11χρονου στην παιδική γιορτή στο δημοτικό σχολείο. 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τουλάχιστον στην αρχική φάση οι Ρομά θα «εξαφανίσουν» το πιστόλι του μοιραίου πυροβολισμού. Ακόμη εξετάζεται το ενδεχόμενο μήπως ο δράστης θα μπορούσε να ήταν -δεν έχει επιβεβαιωθεί οτιδήποτε σχετικό- γυναίκα ή άλλο «ειδικό» πρόσωπο για τους Ρομά γύρω από τους οποίους επιχειρείται να δημιουργηθεί «κλοιός προστασίας».

 

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis