Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 15/06/2017

«Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, γιατί υπάρχει μία μεγάλη περίοδος αβεβαιότητας που έχει σπάσει τα νεύρα των πολιτών και παράλληλα στοιχίζει και σε θέσεις εργασίας.

Είναι καλό να υπάρξει συμφωνία, αλλά ακόμη και σήμερα τα αφηγήματα συνεχίζονται. Έχουμε αλλάξει καμιά δεκαριά: μέσα ή έξω το ΔΝΤ, μπαίνουμε ή όχι στο QE, μία οι αγορές, μια το χρέος κτλ. Έχει κουράσει όλο αυτό και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS 103,6 ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Αυτοί που υποτίθεται αγωνίζονται να μην συνθηκολογήσουν, ας δουν πόσα δις μας φόρτωσαν στην οικονομία ή πόσες συντάξεις κόπηκαν και πόσες θέσεις εργασίας χάθηκαν έως σήμερα, τότε θα διαπιστώσουμε πόσο κακό έγινε, όπως έγινε και με την «περήφανη» διαπραγμάτευση του 2015.
Η κυβέρνηση ψηφίστηκε πριν από δύο χρόνια για να κυβερνήσει. Έχει συνταγματική υποχρέωση απέναντι στη χώρα και στους πολίτες να κυβερνήσει, επιτέλους ας το κάνει, αλλά εδώ και δύο χρόνια, η κυβέρνηση δεν κυβερνάει, γιατί πάμε από ατύχημα σε ατύχημα...»

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στο Μενίδι, ερωτηθείς για την εγκληματικότητα ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε:

«Αν το κράτος δεν μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, τότε θα γίνουμε ζούγκλα. Κάθε υπουργός προφανώς, δεν λέει στους αστυνομικούς «μην πάτε να συλλάβετε τους εγκληματίες». Αλλά για να καταπολεμήσουμε το έγκλημα, πρέπει να υπάρχει σχέδιο, αξιοκρατία και υποστήριξη των ανθρώπων της ΕΛΑΣ. Ξέρετε, οι κακοποιοί στο Μενίδι έχουν πολλά, πάρα πολλά λεφτά. Οι αστυνομικοί, που είναι απλά, καθημερινά παιδιά, παλεύουν με θηρία, χρειάζονται επομένως υποστήριξη υλικοτεχνική και ηθική. Όλο αυτό όμως δεν γίνεται... Στα Εξάρχεια έχει χαθεί το "παιχνίδι". Δεν είναι μόνο το κοντέινερ των αναρχικών, εδώ έγιναν πορείες με όπλα. Στη Δημοκρατία και στο κράτος Δικαίου δεν υπάρχουν άβατα.»

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ και τον χώρο της Κεντροαριστεράς ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε:

«Είχα διαγνώσει πριν από χρόνια ότι το τότε, το ισχυρό ΠΑΣΟΚ είχε κλείσει τον κύκλο του. Και μετά ήρθε η καταστροφή και μαζί η καταστροφή της χώρας. Ζητούμενο σήμερα, είναι να απαντήσουμε, αν χρειάζεται στην Ελλάδα και την κοινωνία ο χώρος του Κέντρου.
Αρκούν αυτοί που υπάρχουν; Έχουν προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα;
Η ΝΔ για παράδειγμα... Για μένα, όχι.
Η ΝΔ είναι ένα κόμμα παραδοσιακό, συντηρητικό, φιλοευρωπαϊκό σαφώς, με ένα νέο ηγέτη, ο οποίος είναι ένα βήμα πιο μπροστά, γιατί είναι φιλελεύθερος και κεντρώος. Δεν βλέπω όμως καμιά άλλη αλλαγή στη ΝΔ.
Υπάρχει λοιπόν χώρος για κάτι νέο στον προοδευτικό χώρο; Για μένα, ναι.
Να μαζευτούν όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του χώρου, να έρθει και ο κ. Θεοδωράκης και η κ. Διαμαντοπούλου, με την Ώρα Αποφάσεων, να συγκροτήσουμε ένα νέο κοινό φορέα, ενωμένοι. Έχω πει ότι πρέπει πάντα να υπάρχει μία κοινή καρέκλα γι' όλους αυτούς. Είναι εθνική και κοινωνική αναγκαιότητα η δημιουργία ενός νέου φορέα.»

Ερωτηθείς τέλος, αν υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι «χύθηκε πολύ δηλητήριο στο χώρο τα τελευταία χρόνια, υπάρχει πολύ μεγάλο φορτίο, δεν λύνονται αυτά σε 2-3 χρόνια. Η Φώφη Γεννηματά πήρε ένα κόμμα 3,5%, στις εκλογές πήραμε περίπου 6, χρειάζεται πολύ χρόνο η ανασύνταξη.»

www.focusfm.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis