Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:19 | 08/09/2022

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον τρεις τραυματίστηκαν σε μια σειρά μαζικών δολοφονιών με τη χρήση όπλου που διήρκεσε αρκετές ώρες χθες, Τετάρτη, στο Μέμφις, στην πολιτεία του Τενεσί, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον καταγγελόμενο ως δράστη.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος κατονομάστηκε ως ο 19χρονος Ιζεκιέλ Κέλι, συνελήφθη χθες γύρω στις 21:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδος σήμερα) και τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με την αρχηγό της αστυνομίας Σέρελιν Ντέιβις, η οποία διευκρίνισε ότι η αστυνομία βρήκε στο αυτοκίνητό του δύο όπλα όταν τον συνέλαβε.

Διαβάστε επίσης

Αυτός καταγγέλλεται ότι σκότωσε το πρώτο θύμα του χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, προτού συνεχίσει την φονική του διαδρομή στην πόλη το απόγευμα και νωρίς το βράδυ.

Τουλάχιστον οκτώ σκηνές εγκλήματος εντοπίστηκαν από την αστυνομία, μεταξύ των οποίων αυτή της κλοπής αυτοκινήτου με τη χρήση βίας και αυτή πυροβολισμών μέσα σε ένα κατάστημα, διευκρίνισε η Ντέιβις, σημειώνοντας ότι ο Κέλι μετέδιδε μέρος των πράξεών του στο Facebook Live.

Οι αρχές είχαν κάνει σύσταση για την παραμονή των κατοίκων στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια των επιθέσεων αυτών και είχε αποκλείσει κάποιους τομείς της πόλης.

Στις ΗΠΑ σημειώνονται συχνά μαζικές δολοφονίες και άλλα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων, αλλά το θέμα του ελέγχου των όπλων παραμένει ένα εξαιρετικά ευαίσθητο πολιτικό ζήτημα και το Κογκρέσο εξακολουθεί να δείχνει απροθυμία για μια σκλήρυνση της νομοθεσίας στον τομέα της οπλοφορίας.

Τουλάχιστον 490 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια με πυροβολισμούς και μαζικά εγκλήματα από την αρχή του έτους στις ΗΠΑ και 14.050 έχουν χάσει τη ζωή τους σε υποθέσεις που αφορούν πυροβόλα όπλα, με εξαίρεση τις αυτοκτονίες, κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την οργάνωση Gun Violence Archive.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis