Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΠΥΡΑΥΛΟΣ
21:14 | 08/09/2022

Η αμερικανική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε χθες Τετάρτη ακόμη μια δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από τη βάση Βάντενμπεργκ στην Καλιφόρνια.

Σκοπός της δοκιμαστικής εκτόξευσης Minuteman III ήταν η επαλήθευση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της ετοιμότητας του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της διοίκησης της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας (AFGSC) που είναι αρμόδια για τους πυραύλους ICBM (διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων που είναι ικανοί να φέρουν πυρηνική κεφαλή).

Διαβάστε επίσης

Η προηγούμενη δοκιμή Minuteman III (στις 16 Αυγούστου) είχε αναβληθεί δύο φορές. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να αποφευχθεί μια κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας. Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά στις αρχές Αυγούστου, ενόσω βρίσκονταν σε εξέλιξη τα κινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν, μετά την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι, η οποία είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Πεκίνου.

Το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ περιλαμβάνει πυραύλους Minuteman III (που εκτοξεύονται από το έδαφος), πυραύλους Trident (που εκτοξεύονται από υποβρύχια) και βόμβες που μεταφέρονται από στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis