Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 12/11/2019

Αμερικανοί πεζοναύτες διενήργησαν εντυπωσιακή εκπαίδευση τεχνικής ανάρτησης με σχοινιά σε πολεμικό ελικόπτερο MH-60S Sea Hawk.

Αυτός ο τύπος εκπαίδευσης παρέχει στους πεζοναύτες την δυνατότητα να πραγματοποιούν γρήγορες εκκενώσεις από ελικόπτερα. Οι πεζοναύτες επιχειρούν σε μερικά από τα πιο δυσπρόσβατα μέρη του κόσμου, οπού οι προσγειώσεις δεν είναι εφικτές.

Για αυτό το λόγο πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι να ανέβουν και να κατέβουν από μαχητικά ελικόπτερα.

[custom:google-ads]

Η εκπαίδευση FRIES (Fast Rope Insertion Extraction System) έχει ως στόχο να παρέχει στους πεζοναύτες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν επιβίβαση και αποβίβαση σε ελικόπτερο στον καλύτερο δυνατό χρόνο χωρίς την προσγείωση του αεροσκάφους.

Οι πεζοναύτες της πρώτης Ομάδας Ειδικών Δυνάμεων ανεβοκατέβαιναν από το μαχητικό ελικόπτερο στο οποίο μετέβαιναν με την χρήση σχοινιού. Η άσκηση διήρκεσε πολλές ώρες και ήταν εξαιρετικά επίπονη για τους στρατιώτες.

Παρόλο που το Fast-roping, η άσκηση με σχοινιά, είναι αρκετά δύσκολο και δοκιμάζει όχι μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα των πεζοναυτών, θεωρείται απαραίτητη και βασική εκπαίδευση για τα το στρατιωτικό σώμα. Βοηθά στη διεύρυνση των ήδη επεκτατικών οργανικών επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ΗΠΑ και διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει σημείο στον πλανήτη που ο στρατός της δεν μπορεί να βρεθεί, ενισχύοντας τον εκστρατευτικό χαρακτήρα των πεζοναυτών.

Όπως είναι προφανές, πολλές από τις αποστολές έχουν υψηλό δείκτη επικινδυνότητας και τοποθετούν τους πεζοναύτες σε απίστευτα πολεμικά σενάρια, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να είναι πάντα έτοιμοι για ο,τι και αν προκύψει.

Πηγή: onalert.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η ιστορία της βολής που «συνορεύει με το αδύνατο» – Ένας θάνατος 3.8 χιλιόμετρα μακριά


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis