Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:02 | 05/07/2019

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει ένα πραγματικά δύσκολο περιστατικό που έλαβε χώρα στην Georgia των Η.Π.Α. την 1η Ιουλίου.

Το βίντεο προέρχεται από τις κάμερες που φέρουν οι αμερικανοί αστυνομικοί στις στολές τους και ειλικρινά κόβει την ανάσα! Μέχρι τώρα νομίζαμε "αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες", τελικά όμως συμβαίνουν και όταν είσαι άρτια εκπαιδευμένος...!

Το όλο περιστατικό

Στις 12.45 το μεσημέρι, δύο αστυνομικοί του Τμήματος της Κομητείας Athens Clarke, έλαβαν μία κλήση για να ανταποκριθούν σε ένα περιστατικό με έναν άνδρα, οπλισμένο με μαχαίρι, ο οποίος περιφερόταν πεζή.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, βγήκαν από το περιπολικό οπλισμένοι και ζήτησαν επανειλημένα από τον δράστη να αφήσει το μαχαίρι που κρατούσε. Αυτός όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε, αλλά άρχισε να κινείται απειλητικά προς το μέρος τους.

[custom:google-ads]

Οι αστυνομικοί άρχισαν να προχωρούν προς τα πίσω, ώστε να κρατήσουν μια απόσταση με τον άνδρα, πάντα κρατώντας προτεταμένα τα όπλα τους και προσπάθώντας να τον λογικέψουν να ρίξει το μαχαίρι.

"Μπορούμε να σε βοηθήσουμε", του φώναζαν συνεχώς, "άσε κάτω το μαχαίρι, σε παρακαλούμε".

Τότε εκείνος άρχισε να επιταγχύνει, οι αστυνομικοί κρατούσαν μια απόσταση μεταξύ τους, ώστε να καλύψουν όλες τις πιθανές κατευθύνσεις που ενδοχομένως να έπαιρνε ο δράστης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεμιστήρες πιστολιών MecGar

Στο μεταξύ συνεχίζουν να τον παρακαλούν να μην το κάνει αυτό και να αφήσει το μαχαίρι.

Ο ένας ενημερώνει από τον ασύρματο, ότι ο δράστης δεν υπακούει στις εντολές τους.

Ακριβώς εκείνη την στιγμή και ενώ είχαν μόλις βγει σε κεντρικό δρόμο, ο δράστης επιτέθηκε τρέχοντας στον έναν αστυνομικό κραδαίνοντας το μαχαίρι!

Εκείνος αφού ουρλιάζει επανειλημένα "όχι", αναγκάζεται να τον πυροβολήσει και του ρίχνει έξι φορές. Ο δράστης πέφτει κάτω, αλλά αμέσως μετά ξανασηκώνεται, κάνει λίγα βήματα και ενώ οι αστυνομικοί του φωνάζουν "πέσε στο έδαφος", αυτός ξαναεπιτίθεται στον ίδιο αστυνομικό!

Ο τελευταίος δεν προλαβαίνει να αντιδράσει και ο δράστης, έρχεται από πίσω του και τον βουτάει από τον λαιμό απειλώντας τον με το μαχαίρι, εμποδίζοντας τον να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Έτσι ο δεύτερος αστυνομικός τους έχει απέναντί του, πίσω ο δράστης και μπροστά ο αστυνομικός, με το μαχαίρι στο λαιμό του.

Πως αντιδράει ο δεύτερος αστυνομικός; Έχει την ψυχραιμία (και τη ευστοχία!) και πυροβολεί το δράστη, εξουδετερώνοντάς τον, σώζοντας τον συνάδελφό του.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι respect και για τους δύο αστυνομικούς, για τον πρώτο που πραγματικά δεν ήθελε να σκοτώσει τον δράστη και για τον δεύτερο που έσωσε τον   συνάδελφό του σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση.

Δείτε το βίντεο, το οποίο προειδοποιούμε περιέχει σκληρές εικόνες:

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis