Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 03/06/2021

Από την 1η Ιουλίου, λοιπόν, σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ, τα σκυλιά της αστυνομίας που εκπαιδεύτηκαν να μυρίζουν και να εντοπίζουν μαριχουάνα χάνουν τη δουλειά τους, που σημαίνει … πρόωρη συνταξιοδότηση. Το γεγονός οφείλεται κυρίως στο ότι ένας νέος νόμος, που τέθηκε σε ισχύ από τον Μάρτιο, απαγορεύει στην αστυνομία να σταματήσει για έλεγχο αν είναι κάτοχος μαριχουάνας. Αξιωματικός αστυνομικού τμήματος της Σάλροτβιλ, στη Βιρτζίνια, λέει ότι επί του παρόντος έξι σκυλιά του τμήματός του θα οδηγηθούν σε… πρόωρη συνταξιοδότηση.

Ακόμη, η χρήση μαριχουάνας έχει επιτραπεί σε αρκετές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως επίσης είναι ευρέως διαδεδομένη και η φαρμακευτική χρήση της, πράγμα που καθιστά πλέον τα σκυλιά ανίχνευσης μαριχουάνας άχρηστα. Και ένα σκυλί που έχει εκπαιδευτεί στο να εντοπίζει με την όσφρησή του ένα συγκεκριμένο είδος, δεν μπορεί να αλλάξει ειδικότητα· να αναζητεί ηρωίνη, ας πούμε. Έτσι πολλά σκυλιά «κυνηγοί» μαριχουάνας θα αναγκαστούν να… παραδώσουν το σήμα τους. 

Σε κάποια αστυνομικά τμήματα των ΗΠΑ πολλά σκυλιά, που είναι νεαρής ηλικίας εκπαιδεύονται τώρα για περιπολίες, αλλά επίσης πολλά θα βγουν στις αγγελίες. Κάποια από τα εκπαιδευμένα σκυλιά αναζήτησης μαριχουάνας θα κρατήσουν τις θέσεις τους, αλλά μόνο για έρευνα κατόπιν καταγγελίας και εντάλματος έρευνας. Δε θα νομιμοποιούνται δηλαδή οι αστυνομικοί που τα χρησιμοποιούν να σταματήσουν ένα όχημα για έρευνα.  

Οι νεαροί σκύλοι, στα περισσότερα αστυνομικά τμήματα ήδη έχουν αλλάξει ειδικότητα και από ανιχνευτές έχουν περάσει στις περιπολίες. Ένας μέσος σκύλος εργάζεται για την αστυνομία από πέντε έως επτά χρόνια και συνήθως όταν συνταξιοδοτείται και παραμένει στο σπίτι του χειριστή του.

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis