Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΗΠΑ
12:38 | 29/08/2022

Συνελήφθη ο δράστης μιας επίθεσης με πυροβόλο όπλο, ο οποίος σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλον έναν χθες Κυριακή στο Ντιτρόιτ, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης αυτής των ΗΠΑ, ενώ στο Τέξας άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αντίστοιχο περιστατικό.

Ο Τζέιμς Γουάιτ, ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντιτρόιτ που βρίσκεται στην πολιτεία Μίσιγκαν, διευκρίνισε μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης ότι τα τρία πρώτα θύματα —δυο γυναίκες κι ένας άνδρας— σκοτώθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες του δυτικού τμήματος της πόλης τις πρώτες πρωινές ώρες.

Διαβάστε επίσης

Αφού αντιλήφθηκε έναν ύποπτο να κοιτάζει στο εσωτερικό αυτοκίνητων, το τέταρτο θύμα, άνδρας, του ζήτησε να απομακρυνθεί προτού δεχθεί με τη σειρά του πυρά, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Τρία από τα θύματα πέθαναν και ένα επέζησε, διευκρίνισε ο Γουάιτ.

Εξάλλου δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόπτου —πρόκειται για νεαρό Αφροαμερικανό που φοράει μαύρα και κουκούλα— και οι αρχές παρότρυναν όποιον τον αναγνωρίζει να επικοινωνήσει με την αστυνομία το συντομότερο.

Οι επιθέσεις φαίνεται πως διαπράχθηκαν «εντελώς στην τύχη», επέμεινε ο αρχηγός της αστυνομίας Γουάιτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Το ένα θύμα «περίμενε λεωφορείο», το δεύτερο «είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του» και το τρίτο «απλά βρισκόταν στον δρόμο», εξήγησε.

Περίπου στις 21:00 το βράδυ (03:00 τα ξημερώματα) ο δήμαρχος του Ντιτρόιτ Μάικ Ντάγκαν ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος εντοπίστηκε και συνελήφθη. «Τον έχουμε», έγραψε ο Ντάγκαν στο Twitter. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι χάρη «στις κρίσιμες πληροφορίες της κοινότητας» και της «σταθερής στήριξης» των δυνάμεων της τάξης ο δράστης συνελήφθη.

Επίσης την Κυριακή οι αρχές της πόλης Χιούστον στο Τέξας ανακοίνωσαν ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες ενός άνδρα, ο οποίος πρώτα πυρπόλησε το σπίτι τους. «Αυτός ο ύποπτος δυστυχώς (…) έχει πυρπολήσει πολλά σπίτια, ενώ στη συνέχεια περίμενε να βγουν από αυτά οι ένοικοι για να τους πυροβολήσει», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Χιούστον, ο Τρόι Φίνερ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ακόμη και οι πυροσβέστες που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά χρειάστηκε να προστατευθούν από τα πυρά του δράστη.

Τελικά επενέβη η αστυνομία η οποία σκότωσε τον άνδρα.

Σύμφωνα με τον Φίνερ, ο δράστης είχε πρόσφατα λάβει εντολή έξωσης από το σπίτι του, ένα γεγονός που «πιθανόν να αποτέλεσε την αφορμή» για τα εγκλήματά του.

Οι ΗΠΑ πλήττονται εξαιρετικά συχνά από επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων, ενώ τα μέλη του Κογκρέσου δεν υιοθετούν μέτρα για τον αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής παρότι τάσσεται υπέρ η πλειοψηφία των Αμερικανών.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis