Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:49 | 12/11/2020

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση καθώς και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Στέφανου Κολοκούρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Νοεμβρίου 2020, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.ΚΕ.ΔΙ.Κ.) στο Χαλάνδρι Αττικής, προς τιμή των ηρωικών συναδέλφων πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», έχει καθιερωθεί η 12η Νοεμβρίου, ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κωνσταντίνου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, πριν από 78 χρόνια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διώροφο οίκημα επί της οδού Θεοτοκοπούλου, στη Θεσσαλονίκη.

Με αίσθημα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Ταξίαρχο Νεκτάριο Κιούλο, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου και από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Στέφανο Κολοκούρη, ενώ δεν κατατέθηκαν άλλα στεφάνια στη μνήμη των πεσόντων συναδέρφων, προκειμένου, να δοθούν χρήματα για την ενίσχυση των κατοίκων της σεισμόπληκτης Σάμου.

Στη συνέχεια, αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη λιτή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19, παρευρέθησαν ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο Διοικητής του Ε.Σ.ΚΕ.ΔΙ.Κ. Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Πέτρου και ο Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων του Α.Π.Σ. Αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Γιαννάκης. Ανάλογη, επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο "Ηρώο Πεσόντων Πυροσβεστών" στο Γραφείο του Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Θεσσαλονίκη καθώς και στα Μνημεία Πεσόντων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας, ακολουθώντας πιστά τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, προσαρμοσμένες στις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Φωτογραφία

  •  
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis