Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:50 | 13/10/2021

Ίσως να μη το έχετε συνειδητοποιήσει, όμως ακόμα και στους πιο σημαντικούς πολέμους από τα τέλη του 19ου αιώνα, τα ποδήλατα είχαν παίξει το ρόλο τους. Κι όμως όλα τα «όπλα» στη φαρέτρα κάθε στρατού, έτσι κι αυτά εξελίσσονται.

Έτσι λοιπόν, ολοένα και περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις, εντάσσουν στο μηχανισμό τους ηλεκτρικά ποδήλατα. Σύμφωνα με το inews.co.uk, τουλάχιστον τρεις χώρες εξελίσσουν προγράμματα αξιοποίησης e-bikes: η Δανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μία ευρωπαϊκή χώρα που ανήκει στο NATO αλλά δεν κατονομάζεται.
 

Τα παραπάνω έγιναν θέμα συζήτησης με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Δυνάμεων Ασφάλειας που έλαβε χώρα στο Λονδίνο και το ExCel Centre ενώ αίσθηση προκαλούν οι εκτιμήσεις σχετικά με την αξία που αναμένεται να έχει αυτή η αγορά σε ορίζοντα πενταετίας – γίνεται λόγος ακόμα και τα 35 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αρκετές εταιρείες παρουσίασαν μοντέλα τους και φαίνεται πως ένα από αυτά, έχει κερδίσει την εξοπλιστική κούρσα. Ο λόγος για το στρατιωτικό e-bike των Jeep & Quietkat, που εξοπλίζεται με ισχυρό ηλεκτροκινητήρα Bafang Ultra (1.000+ watts ισχύος και 160 Nm ροπής) που μπορεί να ανταπεξέλθει σε απαιτήσεις ανάβασης σε δύσκολα εδάφη, κουβαλώντας και στρατιωτικό εξοπλισμό!
 

Φυσικά, υπάρχουν και ειδικές τροποποιήσεις, όπως θήκες για όπλα αλλά και αναδιπλούμενα ηλιακά πάνελ που θα επιτρέπουν τη φόρτιση στο πεδίο μάχης. Όσο για την αυτονομία, ορίζεται στα 100 χιλιόμετρα.

Το κόστος απόκτησης ενός τέτοιου e-bike, το οποίο ο κατασκευαστής χαρακτηρίζει ως… «το SUV των e-bikes», ξεπερνά τις 8.000 ευρώ.

Πηγή: carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis