Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
18:19 | 16/06/2022

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» για την τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας ότι θα εθνικά θέματα απαιτούν ψυχραιμία και υπευθυνότητα και όχι λεονταρισμούς.

«Οι Τούρκοι αυτήν την στιγμή στο πεδίο, τόσο με τις ασκήσεις όσο και με τη ρητορική, χτίζουν ένα αφήγημα προκλήσεων και εισβολής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου» είπε ο κ. Ζιαζιάς.

Αναλύοντας την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας με τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις αξιωματούχων υπογράμμισε ότι «προετοιμάζουν τη διεθνή κοινότητα με δήθεν αποστρατικοποίηση των νησιών, προετοιμάζουν και την κοινή τους γνώμη για το τι θα συμβεί, δηλαδή αλλαγή των συνόρων είτε με εκφοβισμό είτε με πόλεμο».

Η Τουρκία θα επιχειρήσει να γκριζάρει κατοικημένα νησιά

Στη συνέχεια ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ σχολίασε την «ομαδική παράνοια της Τουρκίας» που εντάσσεται, όπως είπε, «στο πλαίσιο του εκφοβισμού της Ελλάδας για να κάνει το επόμενο βήμα στο status quo».

Επίσης εκτίμησε ότι «η Τουρκία θα επιχειρήσει να γκριζάρει κατοικημένα νησιά». Ο Ζιαζιάς έστειλε, ταυτόχρονα, σαφές μήνυμα προς τους συμμάχους της Ελλάδας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ ότι «αν προκληθούμε περαιτέρω θα αντιδράσουμε δυναμικά».

Η Ελλάδα βγήκε μπροστά διπλωματικά

«Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με παλιά εργαλεία όπως διαβήματα, ενημερώσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ, συνεχείς επίκληση του διεθνούς δικαίου, που δεν προσέφερε τίποτα σημαντικό» είπε ο κ. Ζιαζιάς.

Κλείνοντας είπε ότι: «Είναι καιρός να δημιουργήσουμε διπλωματικό θόρυβο. Είναι καιρός να εγκαταλείψουμε την παθητική διπλωματία, να εγκαταλείψουμε τη διπλωματία του επαίτη και να βγούμε μπροστά διεκδικώντας το δίκιο μας» συμπληρώνοντας πως «ευτυχώς η χώρα μας το τελευταίο διάστημα βγήκε μπροστά διπλωματικά, επιθετικά πλέον και γι’ αυτό βλέπουμε τις αντιδράσεις της Τουρκίας».

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis