Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 05/08/2021

Tην άμεση επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση των νέων προκλητικών καταλήψεων δημόσιων χώρων από Ρομά με συγκέντρωση πληθυσμών και επαιτών στην παραλία της Κρεμαστής και στο πάρκο Βύρωνος στην πόλη της Ρόδου, ζήτησε με έγγραφό του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννης Καμπούρης.

Στο έγγραφο που απέστειλε στον Αστυνομικό Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Καληωράκη αναφέρονται τα εξής:
«Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων και αγανάκτησης από συμπολίτες μας οι οποίοι παραπονιούνται για την συγκέντρωση πληθυσμών Ρομά και επαιτών, τόσο στην παραλία της Κρεμαστής, όσο και στο πάρκο Βύρωνος, στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Οι συγκεκριμένες ομάδες προκαλούν επεισόδια και παρουσιάζουν, σύμφωνα με τα λεγόμενα των πολιτών, ανάρμοστη συμπεριφορά.
Σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί από το Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα από κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου μας, έχει διαπιστωθεί ότι οι πληθυσμοί αυτοί που προκαλούν προβλήματα είναι επαίτες και Ρομά που έρχονται στη Ρόδο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, προσπαθώντας να συμμετάσχουν σε κάποιο πανηγύρι ή εκδήλωση.
Παρά τις συστάσεις που τους έχουν γίνει, δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση από την πλευρά τους, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να εξακολουθεί να υφίσταται.

Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του θέματος με άμεσες ενέργειές σας.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία».

 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis