Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
19:44 | 05/07/2022

Κοινή Δήλωση του Τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη και του Γρηγόρη Θεοδωράκη, πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

Η πρόσφατη παρουσίαση πρότασης για την «αναβάθμιση» του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, προκαλεί θυμηδία. Η ΝΔ το μόνο που είχε νομοθετήσει για την Δημοτική Αστυνομία την τελευταία δεκαετία ήταν η κατάργηση της σε μια νύχτα, η διαθεσιμότητα 4000 περίπου δημοτικών αστυνομικών, οι απολύσεις κάποιων εξ΄ αυτών , το ξεσπίτωμα των οικογενειών της μισής υπηρεσίας. Το 2013 έγιναν όλα αυτά με αρμόδιο υπουργό και πρωτεργάτη του όλου εγχειρήματος τον σημερινό πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη. Και με Υπουργό της κυβέρνησης επίσης, τον σημερινό Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη. Κι έρχονται τώρα, λίγο πριν τις εκλογές να μιλήσουν για αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας…

Διαβάστε επίσης

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που επανασύστησε τη Δημοτική Αστυνομία το 2015, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα και την σημασία της Δημοτικής Αστυνομίας για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων και την βελτίωση της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών. Αποκατέστησε σειρά αδικιών της κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ (Σαμαρά – Βενιζέλου), προέβη σε σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για την καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας, ενίσχυσε την Δημοτική Αστυνομία με τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς των καταστημάτων κράτησης. Οι εκλογές του 2019 δυστυχώς ανέκοψαν την προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης της υπηρεσίας.

Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Βορίδη, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί αλλά και συνολικά οι Έλληνες πολίτες έχουν μνήμη και κρίση. Θυμούνται πολύ καλά ποια κυβέρνηση ήταν αυτή που πέταξε στο δρόμο σε μια νύχτα χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και διέλυσε κρίσιμες δομές της κρατικής μηχανής και ποια κυβέρνηση ήταν αυτή που στήριξε το Δημόσιο Τομέα και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη και τον κ Βορίδη κανείς δεν τους πιστεύει. Ας σταματήσουν λοιπόν την προσπάθεια προεκλογικής εξαπάτησης των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. στηρίζει τον θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας και αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνησης της χώρας, θα διασφαλίσει την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της και την ουσιαστική ενίσχυσή της σε προσωπικό και υποδομές, αξιοποιώντας και το εκπαιδευμένο προσωπικό των πρώην δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούν σε άλλους φορείς και επιθυμεί την επαναφορά του στην υπηρεσία.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis