Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:18 | 09/03/2021

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου οι πρώτοι αστυνομικοί θα βρίσκονται κανονικά στα καθήκοντά τους μέσα στα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, 200 αστυνομικοί που τώρα υπηρετούν σε διάφορες υπηρεσίες θα πάρουν μετάθεση και θα στελεχώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά από συνεχείς επαφές κατέληξε στην απόφαση να μην χαθεί χρόνος μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός και να προσληφθούν οι 1.030 νέοι ειδικοί φρουροί για το συγκεκριμένο σώμα, αλλά να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία ομάδας η οποία θα πάει στα πανεπιστήμια πριν το τέλος Απριλίου.

Αρχικά μάλιστα θα βρίσκονται στα βασικά πανεπιστήμια της Αττικής και σιγά σιγά θα στελεχωθούν και τα υπόλοιπα ιδρύματα σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εφοπλιστές δίνουν 257.000 ευρώ για την ανακαίνιση των γραφείων της Αντιτρομοκρατικής

Ήδη έχει επιλεγεί ο προϊστάμενος της πανεπιστημιακής αστυνομίας και πρόκειται για υψηλόβαθμο αστυνομικό ο οποίος έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις και πολλές από αυτές ήταν στην Ασφάλεια Αττικής.

Πάντως έχει ολοκληρωθεί η πυραμίδα της ηγεσίας και με τους υποδιοικητές που επίσης είναι αστυνομικοί με πείρα και ανακριτικά καθήκοντα στις προηγούμενες υπηρεσίες τους.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν ήθελε να χαθεί ο χρόνος που θα μεσολαβούσε μέχρι την πρόσληψη των νέων αστυνομικών, ενώ συνυπολόγισε και το γεγονός ότι αυτή την περίοδο λόγο πανδημίας τα πανεπιστήμια δεν λειτουργούν κανονικά και άρα θα γίνει πιο ομαλά η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Οι 200 αστυνομικοί θα περάσουν επίσης από συγκεκριμένη εκπαίδευση όπου στην ουσία θα μάθουν τα νέα τους καθήκοντα, με βάση το νέο νόμο που ισχύει για τα πανεπιστήμια, ενώ αυτό που τονίζουν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί δεν θα φέρουν οπλισμό, θα έχουν ειδική στολή και για μια ακόμη φορά ξεκαθαρίζεται ότι τα κοντρόλ ρουμ με τις οθόνες για την παρακολουθήσει των καμερών ασφαλείας αποτελεί υποχρέωση των πανεπιστημίων και στην εγκατάσταση αλλά και στη λειτουργία και δεν αποτελεί κομμάτι της ευθύνης της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Μίνα Καραμήτρου  

Πηγή:  cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis