Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
14:45 | 18/11/2014

 

Παιχνίδια μυαλού, προσπάθειες απόδρασης και η αδρεναλίνη φτάνει στα ύψη! Σε ένα διώροφο στη συμβολή των οδών Αγίας Θεοδώρας 12 και Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προσφέρεται πλέον μια εναλλακτική ψυχαγωγία που έχει κατακτήσει χιλιάδες θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Είναι τα γνωστά «δωμάτια απόδρασης».

Το παιχνίδι διαρκεί 60 λεπτά. Μόνο που είναι 60 λεπτά αγωνίας, καθώς πρέπει να καταφέρεις να βγεις από το δωμάτιο χρησιμοποιώντας και το ελάχιστο ίχνος που θα βρεθεί μπροστά σου. Άρα είναι μια άσκηση μυαλού, υπομονής και παρατηρητικότηταςΤο ThessToday εξασφάλισε φωτογραφίες από το εσωτερικό του δωματίου και αίφνης προβάλλεται ένας αρκετά προσεγμένος χώρος με διακριτική και υποβλητική διακόσμηση, που βεβαίως κρύβει γρίφους τους οποίους πρέπει να αποκρυπτογραφήσει ο παίκτης.

Το «Brain Game», όπως ονομάζεται το παιχνίδι στο συγκεκριμένο δωμάτιο, συνδυάζει την αληθοφάνεια και τη φαντασία. Συνδυάζει τη ζωντανή πραγματικότητα με το παραμύθι. Μοναδική ατμόσφαιρα, που από την είσοδο ακόμη στο κτίριο σε κάνει να ταξιδεύεις.

Χρειάζεται παρατηρητικότητα, ταχύτητα και βέβαια ομαδικό πνεύμα. Πολλοί λένε πως σε αυτά τα παιχνίδια βελτιώθηκε η εργασιακή συμπεριφορά ανθρώπων που πήγαν με συναδέλφους τους να παίξουν, καθώς καλλιεργείται και αναπτύσσεται ένας κώδικας επικοινωνίας και αρμονίας μεταξύ τους. Στην Ελλάδα, πριν από λίγους μήνες άνοιξαν αντίστοιχα δωμάτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι πρώτες εντυπώσεις ήταν κάτι παραπάνω από θετικές. Στο tripadvisor οι βαθμολογίες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και πολλοί τουρίστες αντιμετώπισαν τα escape rooms σαν αξιοθέατο, με αποτέλεσμα να κονταροχτυπιούνται στις πρώτες θέσεις μαζί με την Ακρόπολη. Το «Brain Game» είναι σίγουρο πως θα το ζηλέψουν πολλοί απο το εξωτερικό. Για τους ενδιαφερόμενους, το «Brain Game» ανοίγει τα άδυτά του από την Τρίτη 18 Νοεμβρίου...

 


Πηγή: iefimerida.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis