Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:23 | 25/10/2021

Απαιτούνται απαντήσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση», δήλωσε η Εφη Αχτσιόγλου στον Real fm 97,8 για το συμβάν στο Πέραμα. «Δεν γίνεται ένας άνθρωπος να χάνει τη ζωή του, να υπάρχουν 38 πυροβολισμοί από αστυνομικούς, λες και είμαστε σε πόλεμο. Απ’ ό,τι φαίνεται δεν υπήρξε ούτε στοιχειώδης τήρηση της αρχής της αναλογικότητας. Ανησυχούμε διότι η ενέργεια αυτή ενδεχομένως να εκφράζει μία συνολική αντίληψη σε κλιμάκια της ΕΛΑΣ, ότι μπορούν να λειτουργούν ως αυτόκλητοι τιμωροί, ότι το κράτος είναι αυτοί, ότι δεν υπάρχουν νομικές αρχές, κανόνες και όρια λειτουργίας. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει εμπεδωθεί μία τέτοια αντίληψη από την κυβέρνηση της ΝΔ», σημείωσε.

Αναφερόμενη στο κύμα ανατιμήσεων, υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε στη δίνη μίας μεγάλης κρίσης ακρίβειας, που ξεκίνησε ως ενεργειακή, με εκτόξευση τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, και πλέον έχει καταλάβει τα τρόφιμα και τα είδη βασικής ανάγκης των νοικοκυριών. Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει μέτρα για να προστατεύσει την κοινωνία, ενώ γνωρίζαμε από καιρό τι θα συμβεί και κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου».

«Κυβέρνηση και ΡΑΕ έπρεπε να έχουν ήδη παρέμβει για να ελέγξουν τους κανόνες στην αγορά ενέργειας. Πρέπει να μειωθούν παροδικά οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα καύσιμα. Πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δημοσιονομικό το ζήτημα. Υπάρχει δυνατότητα για μείωση των ειδικών αυτών φόρων. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε μέτρα που απευθύνονται στα ανώτατα εισοδηματικά κλιμάκια, μείωσε τον φόρο των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και τον φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου, ενώ εκχωρεί τη ΔΕΗ σε ιδιώτες, διαμηνύοντας στους πολίτες ότι θα παραμείνουν απροστάτευτοι απέναντι στο κύμα ακρίβειας, γιατί δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί κανένας έλεγχος στην τιμολογιακή πολιτική».

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «το επίδομα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν ακουμπά καθόλου τις επιχειρήσεις». Η ΝΔ, πρόσθεσε, «έχει καθηλώσει τον κατώτατο μισθό και έχει παγώσει τις συλλογικές συμβάσεις», έτσι «το πραγματικό εισόδημα των πολιτών ουσιαστικά μειώνεται».

Δήλωσε, τέλος, ότι «στόχος μας είναι μία προοδευτική κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές. Για να συμβεί αυτό πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να έρθει πρώτο κόμμα. Αυτό διανοίγει όλες τις δυνατότητες συγκρότησης μίας προοδευτικής κυβέρνησης».

Πηγή: imerisia.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis